Connect with us

Hirdetés

technokrata

84 megabit a mobilhálózaton

Kütyük

84 megabit a mobilhálózaton

Rekordtempó az Ericssontól.

Az intelligens telefonok, laptopok és egyéb készülékek használatának köszönhetően a mobilhálózatokban tovább folytatódik az adatforgalom gyors növekedése. Napjainkra elengedhetetlenné vált a vezeték nélküli hozzáférés az adatátviteli szolgáltatásokhoz és az Internethez.

Az Ericsson egyik fő attrakciója a küszöbön álló Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress) a 84 Mbps sebességű HSPA-technológia bemutatása. Ugyanezen eseményen tavaly az Ericsson a világ első 42 Mbps sebességű HSPA-demóját mutatta be, amely mára már kereskedelmi forgalomban van, és világszerte számos hálózatüzemeltetőnél van folyamatban a bevezetése. Szintén az Ericsson mutatott be elsőként 56 Mbps sebességű megoldást is, 2009-ben a las vegas-i CTIA rendezvényen.

Január 20-án a „3 Scandinavia” mobilszolgáltató bejelentette, hogy az Ericssont választja 84 Mbps sebességű HSPA-hálózata kiépítéséhez. A telepítés kiterjed Dánia egészére és Svédország négy fontos nagyvárosára. A telepítés első szakasza 2010 első negyedévében veszi kezdetét. A 84 Mbps sebességű HSPA-hálózatok kereskedelmi bevezetése 2011 első félévében várható.

A bemutatóra az Ericsson kiállítási területén kerül sor a 6. csarnokban (La Fira), a február 15. és 18. között megrendezendő barcelonai GSMA Mobil Világkongresszuson.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés