Connect with us

Hirdetés

technokrata

Repülőrajtot vett az IBM

Kütyük

Repülőrajtot vett az IBM

A várakozásokat meghaladó negyedik negyedéves profitról számolt be az IBM Corp.

, a világ legnagyobb számítástechnikai szolgáltatója, és javította 2010-es előrejelzését. A nettó nyereség kilenc százalékkal, 4,81 milliárd dollárra ment fel az egy évvel korábbihoz képest, egy százalékkal, 27,2 milliárd dollárra bővülő árbevétel mellett. A részvényenként 3,59 dolláros eredmény tíz centtel haladta meg a Reuters által megkérdezett szakértők prognózisát. Két-két százalékkal bővült a szolgáltatási és a szoftverfejlesztési ágazat árbevétele, a hardverértékesítés viszont négy százalékkal zsugorodott.

Néhány nagy üzletet az év utolsó hónapjaiban kötöttünk meg, ezek igazából csak 2010-ben hozzák meg eredményüket – nyilatkozta Mark Loughride, az IBM pénzügyi igazgatója. Ezért arra számítanak, hogy a szoftverlicenc-eladások két számjegyű ütemben nőnek az első negyedévben. Ez a divízió egyébként csaknem háromszorosára bővítette forgalmát 2000 óta.

Az IBM 11 dolláros részvényenkénti eredményt vár 2010-ben, ami egy dollárral lenne több a tavalyinál és 1,1-del a tavalyelőttinél. A vállalat korábban 10-11 dollárt jelzett előre, ám vannak olyan szakértők, akik szerint még az új prognózis is nagyon konzervatív, a cég 11,50 dolláros részvényenkénti profitot is elérhet 2010-ben. Míg 2009-ben a költségcsökkentések javították az IBM eredményét, addig 2010-ben a növekvő forgalom nyit utat a nyereség növelése előtt – mondta Loughride.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés