Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kólával működő telefon a Nokiától

Kütyük

Kólával működő telefon a Nokiától

Akkumulátor helyett folyékony cukrot kap.

A 23 éves designer, Daizi Zheng diplomamunkája keretében álmodta formába az elképzelést. Kísérletképpen létrehozott egy olyan Nokia telefont, ami a megszokott lítium-ionos akkumulátor helyett egészen más formában tárolja az energiát. Folyékony cukor átalakításával képes biztosítani felhasználója számára a folyamatos beszélgetést és más kommunikációs igények kielégítését.

Bio-akkumulátora az első képanyagok szerint Coca Colával is „utántölthető”. Kifejlesztése Zheng szerint a környezettudatosság jegyében zajlott. A hagyományos telepek ugyanis drágák, környezetszennyezőek, ráadásul hamar lemerülnek, és gyakran hajlamosak a túlhevülésre is. Ezzel szemben a bio-akkumulátor zöldebb alternatívát kínál a kis készülékek energiával való ellátáshoz. Ezt szénhidrátokból és enzimekből állítja elő. Zheng elárulta, hogy mindössze egyetlen dobozos üdítő elég ahhoz, hogy működésbe lehessen hozni a telefont. Már persze akkor, ha az nem mesterséges édesítőszert, hanem tiszta cukrot tartalmaz – a Light és Zero megoldások itt nem játszanak. Működése közben oxigént és vizet termel.

„A bio-akkumulátorok háromszor-négyszer hosszabb működési időt biztosíthatnak egyetlen töltéssel, a hagyományos lítium-ionos akkumulátorokhoz képest, ráadásul biológiailag teljesen lebomlanak.” – nyilatkozta a tervezőnő.

A fenti ábra ellenére azért nem kizárható, hogy csak egy ügyesen felépített hoaxról van szó, érdemes távolságtartással kezelni a hírt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés