Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gondok a Windows 7 upgrade-jével

Kütyük

Gondok a Windows 7 upgrade-jével

Mindegyik problémára kínál megoldást a szoftverfejlesztő.

A Microsoft a Windows 7 megjelenése kapcsán több akcióval is megpróbálja még jobban fellendíteni az érdeklődést az új operációs rendszer iránt. Egyik ilyen lépése a diákoknak kedvezett: az Egyesült Államokban tanulók számára mindössze 29 dollárért kínál upgrade-et korábbi Windows-ról a redmondi óriásvállalat. Ez a frissítés azonban nem megy mindig zökkenőmentesen, legalábbis az első felhasználói tapasztalatok szerint.

Egy blogbejegyzés szerint a Microsoft elismerte az esetek meglétét. A vállalatnak küldött beszámolók zöme a 32-64 bites átállásról (illetve „át nem állásról”) szól. Ez azonban nagyon egyszerűen orvosolható – újra kell telepíteni az operációs rendszert. Ahhoz ugyanis, hogy valaki 32 bites környezetről 64 bitesre váltson, „szűz” install kell. Azok számára, akik ebben a cipőben járnak, Redmond felkínálta pénzük visszafizetését, illetve a Digital River nevű céggel való kapcsolatfelvétel lehetőségét. Ez utóbbi kezeli a digitális letöltéseket, és küldhet komplett, az operációs rendszert tartalmazó lemezt a diákoknak.

Két másik hibajelenségről is tud a Microsoft. Egyeseknek a letöltési procedúra akad el, mégpedig véglegesen: az operációs rendszer online beszerzése ilyenkor nem folytatható. A szoftvercég szerint ezek egyedi esetek, melyek többnyire a felhasználó Internet-szolgáltatójával vagy harmadik féltől származó programokkal kapcsolatban jelentkeznek. Mások pedig egy általános hibaüzenetet kapnak, amely akkor bukkan fel, amikor a felhasználó által letöltött állomány nem teljes, vagy megsérült a merevlemezen. Ilyenkor érdemes az újraletöltéssel próbálkozni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés