Connect with us

Hirdetés

technokrata

A világ egyetlen weborvoslási kurzusa Magyarországon

Kütyük

A világ egyetlen weborvoslási kurzusa Magyarországon

Megbízható információk Web 2.0-ás támogatással.

Világviszonylatban is egyedülálló online orvosi hírkövetővel bővítette Webicina.com portáljának szolgáltatásait 2009. augusztus 12-től Meskó Bertalan, a Debreceni Egyetem hatodéves orvostanhallgatója. A webes alkalmazás hiteles online tartalmak gyors feltérképezésével támogatja az orvosok munkáját és az e-páciensek böngészését. A Phd hallgató (akinek MedIQ blogja is érdekes olvasmány) folytatja „online hittérítő” tevékenységét is, hiszen szeptemberben immár harmadik alkalommal indítja el a világ egyetlen weborvoslási kurzusát Debrecenben, melynek mintájára hamarosan amerikai és holland egyetemeken is oktathatják a netmedicinát.

Felmérések szerint a világhálót használó betegek száma exponenciálisan nő, míg az internethez értő orvosok aránya továbbra sem mutat emelkedést. A növekvő űr betöltésére Meskó Bertalan, a Debreceni Egyetem hallgatója új online alkalmazást vezetett be a páciensek és orvosok számára is ingyenesen elérhető Webicina.com portálon. A weboldal minőségjegyek alapján gyűjti össze az orvosi szakinformációkat, az intenzíven növekvő hírek követését pedig ezentúl a PeRSSonalized Medicine ingyenes szolgáltatás is megkönnyíti. Az új alkalmazás továbbá személyes beállításokkal egyénre szabott egészségügyi híroldal létrehozását is lehetővé teszi.

„A hetente frissülő Webicina 2009. augusztus 12-én egy online hírkövetővel is bővült, melyhez hasonló nincs a piacon, ráadásul ingyenes. Az alkalmazás orvosoknak és betegeknek egyaránt hasznos, mert rendkívül egyszerűen követhetők rajta az egyes szakterületek és a betegségek. Szeretném megmutatni, hogy komoly informatikai tudás nélkül is lehet minőségi orvosi információt találni és követni online. Orvostársaimmal pedig a Debreceni Egyetemen szeptemberben újrainduló kurzusomon is megosztom a webmedicina területén szerzett ismereteimet és tapasztalataimat” – foglalta össze e-orvoslási tevékenységét Meskó Bertalan, a személyre szabott genetika kutatója.

A világon egyedüliként a Debreceni Egyetemen induló, magyar és angol nyelvű Internet az orvoslásban kurzus idén új struktúrával és interaktív előadásokkal várja a netorvoslás iránt érdeklődő orvostanhallgatókat. A szakirodalom egyszerű követésétől, az online együttműködések megtervezésén át az orvosi praxisok szervezéséig számos területet érint a képzés. A Meskó Bertalan által irányított előadássorozat tehát a mindennapi munka és a tanulmányok során is jól hasznosítható Web 2.0-ás eszközökkel ismerteti meg a hallgatókat. A téma jelentőségét és szükségességét mutatja, hogy az amerikai Nova Southeastern University, valamint a holland Nijmegen Medical School a webszakértő orvostanhallgató segítségével webes kurzust kíván indítani a debreceni képzés mintájára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés