Connect with us

Hirdetés

technokrata

George Bush elvesztett (és visszaszerzett) webhelye

Kütyük

George Bush elvesztett (és visszaszerzett) webhelye

Cikkünkből az is kiderül, mennyibe került az üzlet.

Mint minden jelentős politikai személyiség, George Bush is rendelkezik néhány domainnel, melyet közvetlenül a néhány hét múlva leköszönő elnök nevéhez lehet kötni. Az – egyébként nem túl informatív – elnöki könyvtárral kapcsolatos cím azonban nemrég kikerült az USA első emberének kezéből, egy kínos baki miatt.

A nem túl informatív webhelyet az Illuminati Karate vásárolta fel mindössze tíz dollárért. Tehette ezt azért, mert a korábbi tulajdonos egyszerűen elfelejtette megújítani a regisztrátornál az éves előfizetést. George Huger, a cég vezető webfejlesztője elárulta, hogy az online elérhető, lejárt domainneveket tartalmazó listát böngészve akadt rá az amerikai elnök nevével fémjelzett domainre. Azonnal tudta, hogy értékes dologra bukkant, így tíz dolláros befektetéssel megvásárolta, majd megkereste a korábbi tulajdonost.

A korábbi tulajdonos pedig nem volt más, mint az elnöki könyvtár szerződéses webfejlesztő cége, a Yuma Solutions. Ez utóbbi végül 35 ezer dollárt fizetett ki az Illuminati Karate számára, így biztosítva be a domain 2013-ig való biztos elérhetőségét. Igaz, ezt – egy kis odafigyeléssel – megtehették volna néhány tízesért is…

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés