Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hol késik a várva várt iGO 8 frissítés?

Kütyük

Hol késik a várva várt iGO 8 frissítés?

A várakozás tovább folytatódik.

Emlékezetes, hogy amikor idén áprilisban bemutatkozott az iGO 8, a fejlesztők azt ígérték, hogy az első térképfrissítések valamikor a harmadik negyedévben fognak megjelenni. Ezt végülis nem sikerült hoznia a Nav N Go-nak, de a késés bizonyos szinitig érthető is volt: a cég munkatársai kérdésünkre nemrégiben azt nyilatkozták, hogy az immár TMC kompatibilis új magyar térkép megjelenése azért csúszik át a negyedik negyedév elejére, mert a Nav N Go mindenképpen meg kívánta várni az M0 keleti szektorának, az M0-M6 csomópontnak és a Megyeri hídnak az átadását.

Miután ezeket az új szakaszokat átadták a forgalomnak, a Nav N Go október közepére ígérte a sokak által várva várt iGO 8 frissítést, melyről most már ugyebár tudjuk, hogy nem jelent meg az említett időpontban. A cég weboldalán jelenleg október végére ígérik az iGO 8 frissítést, mely időpontot remélhetőleg már tartani tudják a fejlesztők.

A késés hátterében vélhetően az áll, hogy a Naviextras website-on keresztüli frissítési lehetőség jelenleg még nem teljesen megbízható. Ahogy arról korábban már írtunk, alig pár hónap után máris nyugdíjba vonul az amúgy remekül használható Content Manager: a Nav N Go iGO 8-hoz a térképfrissítések a jövőben a fejlesztőcég új frissítő- és szolgáltató portálján, a www.naviextras.com-on lesznek elérhető. A portál jelenleg még csak nyilvános próbaverzióként működik.

A frissítések letöltését és SD memóriakártyára való felmásolását a Content Manager PC-szoftver következő verziója, a Naviextras Toolbox fogja végezni. A Naviextras Toolbox egy olyan, Windows-alapú (XP, Vista) kiszolgálóprogram, mely a navigációs eszközt, vagy a navigációra képes PDA-t összekapcsolja a számítógéppel. A program lehetővé teszi az elérhető frissítések megtekintését, a szükséges file-ok Internetről való letöltését, valamint a frissítések és új tartalmak navigációs eszközre történő feltöltését. Emellett lehetőséget nyújt biztonsági másolatok készítésére és tárolására, valamint a tartalmaknak a számítógép és a navigációs eszköz közötti átvitelére és másolására. A naviextras.com portál nem csak frissítéseket fog kínálni az iGO 8-hoz, hanem plusz (például tengerentúli) térképek megvásárlását is lehetővé tesz.

Emlékezetes, hogy az iGO 8 (PDA-verzió) felhasználói számára 2008. augusztus 29-én jelent meg a navigációs szoftver (R1 patch) frissítő-csomagja, mely tartalmazza a legtöbb ismert hiba javítását és számos ingyenes tartalmat is, valamint közel kétszer annyi PDA-típussal kompatibilis, mint az eredeti (2008. áprilisában megjelent) verzió.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés