Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia: felpörgetjük az új készülékeket

Kütyük

Nokia: felpörgetjük az új készülékeket

Friss információk a cég legújabb fejlesztéseiről.

A napokban Berlinben megrendezett Open Source in Mobile nevezetű rendezvényen többek közt a Nokia is képviseltette magát, ahol is a gyártó munkatársai elárultak néhány új infót a Nokia Internet Tablet platformot érintő terveiről.

Ezek szerint a finnek már javában dolgoznak az ötödik generációs Maemo készülék fejlesztésein. Emlékezetes, hogy a Maemo fejlesztési platformot 2005-ben indították el azzal a céllal, hogy a nyílt forráskóddal dolgozó fejlesztők hozzájuthassanak a Nokia Internet Tabletjeire szánt innovatív alkalmazások létrehozásához szükséges eszközökhöz és lehetőségekhez. Az ilyen készülékek felhasználói így számos, külső fél által fejlesztett alkalmazás előnyeiből részesülhetnek.

A Maemo platform tehát marad, a hardver azonban jelentős változásokon megy keresztül: az egyelőre ismeretlen típusjelzésű új Nokia modellben már egy Texas Instruments OMAP 3-as processzor dohog: a 65 nanométeres gyártástechnológiával készülő, alacsony fogyasztású mikrochip másodpercenként 1.200 millió utasítást képes végrehajtani, ezenkívül pedig egy HD-képes, fotó/videó/hang gyorsító megoldás is a részét képezi.

A nagyfelbontású kamerával felvértezett masina nagysebességű UMTS és HSDPA adatátvitelt kap, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy WiMAX kompatibilis lesz-e. Elmondások szerint egyébként a Nokia még egyetlen működőképes prototípussal sem rendelkezik, ami arra enged következtetni, hogy a hivatalos bejelentésre bizony még jó pár hónapot várnunk kell. (Az alábbi felvételen az idén tavasszal debütált Nokia N810 Internet Tablet WiMAX Edition látható.)



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés