Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mio Moov 380: minden részlet a SIM kártyás GPS navigációról

Kütyük

Mio Moov 380: minden részlet a SIM kártyás GPS navigációról

Legutóbbi előzetes bemutatónk után most megérkeztek a Mio legújabb navigációs készülékének részletes specifikációi.

A tajvani székhelyű gyártó a tajpeji Computex szakkiállítást használta fel arra, hogy hivatalosan is lerántsa a leplet vadonatúj felsőkategóriás navigátoráról. A keresztségben Mio Moov 380 nevet kapott készülék a közelmúltban debütált Mio modellekhez hasonlóan letisztult vonalvezetést és minimalista designt kapott.

A 4,3 colos képátlójú, widescreen TFT érintőkijelzőt (480×242 pixel, WQVGA) kapott masina legfontosabb újdonsága nem más, minthogy SIM kártyát is képes magába fogadni. Ennek, illetve a SIM kártya és a mobil szolgáltató által biztosított GPRS adatátviteli kapcsolatnak köszönhetően a készülék nem csak a memóriájában tárolt adatok között, hanem akár a világhálón is képes keresgélni például szállodai információkat, vagy éppen közlekedési híreket. A Bluetooth kompatibilis berendezés akár hagyományos mobiltelefonként is használható, vagyis hívásokat fogadhatunk és kezdeményezhetünk a segítségével.

A SiRFstar III chipsetes és SiRFInstantFixII kompatibilis újdonságban 64 MB RAM, illetve 1 GB ROM memória kapott helyet, a számítási feladatok végrehajtása pedig egy 400 MHz-es frekvenciájú Samsung 2443-es processzorra hárul. A Windows CE .Net 5 operációs rendszerű és MioMap 2008 szoftveres újdonság kapcsán említést érdemel még a 2,5 milliméteres audio csatlakozó, a TTS (Text To Speech) funkció és a maximum 4 órás használati időt biztosító, 1.320 mAh kapacitású akkumulátor. TMC vevő sajnos nincs a masinában.

A 129x78x12,3 milliméter méretű, illetve 164 gramm tömegű Mio Moov 380 kereskedelmi forgalmazása a harmadik negyedévben fog megkezdődni – a várható ár egyelőre ismeretlen.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés