Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fókuszban a szélsebes mobil net – HSPA, LTE

Kütyük

Fókuszban a szélsebes mobil net – HSPA, LTE

Az Ericsson készen áll a HSPA és az LTE telepítésére a 2,6 GHz-es spektrumban.

A svédországi 2,6 GHz-es spektrumra kiírt árverés győztesei előtt most a továbbfejlesztett mobilhálózatok gyors telepítése áll, melyhez az Ericsson végponttól végpontig terjedő HSPA és LTE technológiát szállít. Ez volt az első olyan árverés a világon, melynek célja a CEPT (Postai és Távközlési Igazgatások Európai Értekezlete) által hozott, harmonizált sávkezelési döntésnek megfelelő engedélyezés.

Ulf Ewaldsson, az Ericsson alelnöke és rádiótermékekkel foglalkozó területének vezetője, a következőket nyilatkozta: ˝A kirakós összes darabja a helyére került: a harmonizált spektrum és a licencelés mögött az Ericsson termékei és megoldásai állnak, melyek támogatják a HSPA és az LTE technológiát a 2,6 GHz-es sávon˝.

A 2,6 GHz-es frekvenciasáv kiosztásának éllovasaként a szabályozásért felelős Svéd Posta és Távközlési Hivatal átvette a CEPT által meghatározott harmonizált spektrumkiosztást. A kiosztás elősegíti a hálózatüzemeltetők nagyságrendi megtakarításait és biztosítja a szabványosított végberendezések elérhetőségét, így lehetővé téve az országok közötti barangolást a felhasználók számára. A 2,6 GHz-es sáv árverésére várhatóan 2008-ban kerül sor Ausztriában, Hollandiában, Olaszországban és Nagy-Britanniában.

Az LTE és a HSPA, a 2,6 GHz-es sáv előnyben részesített technológiái, kivételes, tömegpiaci felhasználói élményt tesznek lehetővé, olyan igényes alkalmazásoknak adva teret, mint a mobil videózás, bloggolás, továbbfejlesztett játékok, valamint a gazdag multimédiás telefon- és professzionális szolgáltatások.

Az Ericsson megoldásainak segítségével a hálózatüzemeltetők – optimális hangkommunikációs és szélessávú mobilszolgáltatások biztosításával – növelhetik hálózati beruházásaik értékét. Az Ericsson tetszőlegesen bővíthető architektúrát alkalmaz, és lehetővé teszi a zökkenőmentes hálózatbővítést, biztosítva a szélessávra való áttérés hatékony migrációs útját, függetlenül a jelenleg alkalmazott technológiától.

˝A mobilkommunikációs technológia vezetőjeként az Ericsson elkötelezett az újítás és a szabványosítás iránt. A hálózatüzemeltetők, a hatóságok és a végfelhasználók biztosak lehetnek benne, hogy a CEPT által kidolgozott sávterv a jövőbeli szélessávú mobilszolgáltatások felé vezető, legvonzóbb irány˝ – mondta végezetül Ewaldsson.

Az Ericssonnak a 2,6 GHz-es sávhoz kifejlesztett megoldásai a vállalat többszabványos RBS 3000 és RBS 6000 sorozatán alapulnak. Ezek az energiatakarékos bázisállomások a WCDMA, HSPA és LTE, illetve a GSM, EDGE, WCDMA, HSPA és LTE technológiát támogatják. Az Ericsson RBS megoldásai a piacon elérhető legkisebb bázisállomásokat valósítják meg, támogatva az alacsony költségű migrációt és az egyszerű hálózatintegrálást. A HSPA már 80 ország több mint 185 hálózatában működik kereskedelmi üzemben, és több mint 600 készüléket vezettek be eddig.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés