Connect with us

Hirdetés

technokrata

APEH: az internetezők célkeresztjében

Kütyük

APEH: az internetezők célkeresztjében

Miért foglalkoztatta ez annyira a magyarokat? Cikkünkből kiderül.

A Google minden hónapban nyilvánosságra hozza a legnépszerűbb és a legnagyobb mértékben növekvő keresőkifejezések listáját. Az országonkénti bontás alapján érdekes trendeket és területi jellegzetességeket figyelhetünk meg. Mivel közeledik az éves adóbevallások beadási határideje, így az idei év első hónapjaiban a pénzügyi és adózási témájú kulcsszavak népszerűségét vizsgálta kitüntetett figyelemmel a Google.

A legnépszerűbb kulcsszavak
1. apeh
2. apeh.hu
3. bérkalkulátor
4. APEH
5. ügyfélkapu
6. pénz
7. adóbevallás
8. munka törvénykönyve
9. bérkalkulátor 2008
10. adó 1%
11. 1%
12. személyi kölcsön
13. teáor
14. adó
15. Apeh
16. jogtár
17. abev
18. OEP
19. adásvételi szerződés
20. vagyonnyilatkozat

A listából jól kitűnik, hogy az adózásról, illetve adóbevallásról a legtöbbeknek az APEH jut először az eszébe. Ezt a nevet lehető legváltozatosabb módon írják be a keresőbe: van, aki kisbetűvel (1.), van, aki végig nagybetűvel (4.), másnál csupán a kezdőbetű nagy (15.), megint mások pedig a „.hu” utótagot biggyesztették hozzá (2.). Azonban ezek az apró eltérések nem zavarják meg számottevően a keresőt, mindössze az első öt találat sorrendjén változtatnak némileg.

Láthatóan sokakat izgatott az, hogy a változó adójogszabályok hatására hogy alakul majd a fizetésük, ennek köszönhető a bérkalkulátor és a bérkalkulátor 2008 előkelő pozíciója (3. és. 9., ill. 16. és 14.). Emellett valószínűleg egyre több cég és magánszemély választotta az adóbevallás legkorszerűbb és talán legkényelmesebb módját, az elektronikus ügyintézést, amely az ügyfélkapun (5., ill. 10.) keresztül valósítható meg. Ehhez kapcsolódik az abev (17., ill. 3.) is, amely egy általános dokumentumkitöltő program az adóbevalláshoz kapcsolódó elektronikus űrlapok kitöltéséhez.

Hazánk polgárai közül egyre többen a szívükhöz vagy világnézetükhöz közelálló non-profit szervezeteket kívánnak támogatni adójuk 1+1%-ával. Ők, ha még nem rendelkeztek konkrét elképzelésekkel a választott alapítványt vagy csoportot illetően, esetleg nem voltak elég tájékozottak, az adó 1% (10., ill. 1.), illetve az 1% (11., ill. 2) kifejezéseket írták be a keresőablakba.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés