Connect with us

Hirdetés

technokrata

Photoshop ingyen – már kattintgathatunk

Kütyük

Photoshop ingyen – már kattintgathatunk

2 GB-nyi online tárhely jár hozzá – fényképeinket is ingyen tárolhatjuk.

Majdnem pontosan egy éve számoltunk be arról, hogy az Adobe is az ingyenes, webes szolgáltatásként üzemelő szoftverterjesztés felé kacsintgat. Népszerű képszerkesztő programja, a Photoshop kurtított változatának online felületre ültetéséről cikkeztünk tavaly március elején; az akkor ígértek pedig mostanában kezdenek valóra válni. A napokban ugyanis bejelentette a vállalat, hogy a nyilvánosság számára is elérhetővé vált a Photoshop Express. Egyelőre még bétaváltozat formájában létezik, de már így is számos feladatot képes tökéletesen ellátni. Sőt, hogy a szerkesztett vagy szerkesztésre váró képeink portabilitásával se legyen gond, az Adobe minden felhasználó számára 2 GB-nyi tárhelyet biztosít – szintén ingyenesen. Ezeket a képeket akár meg is lehet osztani az olyan közösségi hálózatok révén, mint amilyen például a Facebook.

A nyilvános béta fázisban az Adobe várja a Photoshop Express felhasználók visszajelzéseit a termék szolgáltatásaival és funkcióival kapcsolatban, amelyeket a jövőben tovább fejlesztenek. A szolgáltatás segítségével a digitális fotók bármikor feltölthetők és rendezhetők, a szerkesztések során mindig megmarad az eredeti kép, és a képek bárhonnan, bármilyen webböngészőből megoszthatók. Néhány kattintással a Photoshop Express bárki számára lehetővé teszi a szokványos szerkesztési műveleteket, például – sok egyéb mellett – a vörösszem-effektus eltávolítását, a fekete-fehér képpé konvertálást, a kivágást és az átméretezést.

Egykattintásos megközelítésével a Photoshop Express különböző trükköket tesz könnyen elérhetővé: például a Pop Color segítségével kiválasztható a képen található tárgyak bármelyike, eltüntethető a háttérkép, és a tárgy a színe megváltoztatásával kiemelhető a lapon. A vázlathatások alkalmazásával rajzokhoz hasonló hatású képek készíthetők a fotókból, a kép torzításával pedig művészi vagy komikus módon torzíthatók el a tárgyak vagy az arcvonások. Még a korlátozott fotószerkesztési képességekkel rendelkező felhasználók is könnyedén kiválasztják a nekik tetsző változatot a mintafotók közül, amelyek a hozzáadott hatás különböző változatainak látványát mutatják. A Photoshop Express az alkalmazás elhagyása nélkül is számos kreatív megosztási lehetőséget kínál, például a fotók és diavetítések feltöltését és bemutatását egy Adobe által üzemeltetett saját online galériában vagy a fotók csatolását társadalmi hálózatok webhelyeire és személyes blogokba. Lehetőség van diavetítések készítésére is: az animációk átúsztatják és átrepítik a képernyőn a fotókat, és interaktív élményt biztosítanak.

A Photoshop Express az Adobe ingyenes, nyílt forráskódú, RIA alkalmazások készítésére szolgáló Flex keretrendszerével készült. Használatához internetkapcsolat és a Flash Player 9 legfrissebb verziója szükséges. Az első fázisban a Photoshop Express csak az Egyesült Államok lakosai számára, angol nyelven érhető el. Az Egyesült Államok területén kívüli felhasználók lassabb működést tapasztalhatnak. A tervek szerint a jövőben a szoftver más nyelveken és más országokban is elérhetővé válik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés