Connect with us

Hirdetés

technokrata

0-ról 100-ra: a GPS-es mobiltelefon leméri a gyorsulást!

Kütyük

0-ról 100-ra: a GPS-es mobiltelefon leméri a gyorsulást!

Egy ideális mobil alkalmazás az önjelölt Fittipaldiknak.

Az egy dolog, hogy mit ír a gyári specifikáció autónk gyorsulásáról, az pedig egy másik dolog, hogy mi a gyakorlatban mennyi idő alatt vagyunk képesek 0-ról 100 km/órára gyorsítani vele. Ennek az időnek a lemérése mostantól már tulajdonképpen gyerekjáték egyszerűségű.

A RaceChrono nem más, mint egy S60-alapú Nokia okostelefonokra kifejlesztett, GPS-alapú szoftver, melynek segítségével nem csupán a kocsink, vagy éppen motorunk, quadunk gyorsulása állapítható meg pontosan, hanem akár a versenypályákon elért köridőnk, vagy a munkahelyünkre történő bejutásunk ideje is egyszerűen lemérhető. A fejlesztők folyamatosan bővítik az alkalmazás által támogatott versenypályákat (a fotón a német Nürburgring pályarajza látható) tartalmazó adatbázist, ezenkívül pedig ígéretet tettek arra, hogy a jelenleg még csak külső GPS-vevőket (például SiRFstar III) támogató szoftver hamarosan a belső GPS-eket (Nokia N82, N95, E90) is kezelni fogja.

A 0.50-es verziószámot viselő legfrissebb RaceChrono ingyenesen letölthető a finn cég weboldaláról, S60 3rd Edition és S60 2nd Edition változatokban egyaránt.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés