Connect with us

technokrata

CES 2008: Motorola Z10 – az új csúcsmodell

Kütyük

CES 2008: Motorola Z10 – az új csúcsmodell

Végre hivatalos formában is bemutatkozott a Z10-es.

Először tavaly szeptember közepén írtunk arról, hogy érkezőben a Motorola RIZR Z10, melyről aztán úgy lehetett tudni, hogy a karácsonyi szezonban már fel fog bukkanni a kereskedések polcain, végül is azonban nem így alakultak a dolgok. A készülék egyébként félhivatalosan már ott volt a Symbian Smartphone Show 2007 nevezetű, nemrégiben Londonban megrendezett kiállításon, a hivatalos bejelentésre azonban egészen mostanáig, a Las Vegas-i CES 2008 kezdetéig várnunk kellett.

A MotoRIZR Z10 a Z8-aséhoz hasonló, egyedi szétcsúsztatható kialakítással rendelkezik: a ˝kick slider˝ mechanizmus lényege, hogy a telefon hátoldala nem sík, hanem enyhén görbített formájú, így nyitott állapotban a kijelző enyhén meg van döntve a felhasználó felé. A 115 gramm tömegű mobil alaphelyzetben 109 milliméter hosszú, 50 milliméter széles és 15,5 milliméter vastag.

A 330 MHz-es frekvenciájú Texas Instruments processzorral szerelt Z10 nem hagyományos mobil, hanem okostelefon besorolású: a készüléken Symbian 9.2 operációs rendszer, illetve UIQ 3.2 felhasználói interfész kapott helyet. A telefonban egy QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontású, a karcolásnak állítólag minden korábbinál jobban ellenálló TFT LCD lapul, mely több mint 16 millió színárnyalatú és 2,2 colos képátlójú (35×50 milliméter).

Jó szokásához híven a Motorola ezúttal sem feledkezett meg a villámgyors adatátviteli technológiákról, vagyis a 3G-ről és a 3,5G-ről. A Z10-be került HSDPA kontroller révén akár 3,6 Mbit/s-os letöltési sebesség is elérhető.

A 3,2 megapixeles (2.048×1.536 képpont), autofókuszos kamera nyolcszoros digitális zoommal és LED-segédfénnyel, valamint videófelvevő (QVGA, 30 fps) képességgel van felvértezve, a 90 MB-os belső memória pedig maximum 32 GB-ig bővíthető, természetesen microSD memóriakártyák révén. A sorozatfelvétel módban másodpercenként három fotót készítő fényképezőgép egyébként a gyártó közlése szerint alig 1,5 másodperc alatt életre kelthető.

A sztereó Bluetooth-képes (A2DP), miniUSB csatlakozós Motorola RIZR Z10 körülbelül 400 eurós, vagyis mintegy 100 forintos áron debütál majd a piacon, valamikor az első negyedévben.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin