Connect with us

Hirdetés

technokrata

Samsung P220: olcsó Wi-Fi mobiltelefon

Kütyük

Samsung P220: olcsó Wi-Fi mobiltelefon

Íme a Samsung legújabb mobiltelefonja.

A dél-koreai gyártó alig néhány hete lebbentette fel a fátylat legutóbbi, Wi-Fi és UMA kompatibilis készülékéről (Samsung SGH-P180), most pedig egy újabb, hasonló adottságokkal rendelkező Samsung modellről számolhatunk be. Az FCC áldásos tevékenységének köszönhetően már a hivatalos bejelentés előtt megtekinthetünk néhány fényképet a keresztségben Samsung SGH-P220 nevet kapott újdonságról.

Míg a Samsung SGH-P180 széthajtható kialakítást kapott, addig a Samsung SGH-P220 candybar, vagyis hagyományos formavilágú. A mintegy 110 milliméter hosszú készülékben egy háromnormás (900/1800/1900 MHz) GSM modul teljesít szolgálatot. HSDPA és UMTS nincs a telefonban, de GPRS és EDGE igen, és mint ugyebár már említettem, a P220 Wi-Fi hálózatokban is használható. A több különböző színváltozatban érkező Samsung SGH-P220 kapcsán szólnunk kell még a microSD memóriakártyás bővíthetőségről, a Bluetooth 2.0 adatátvitelről, a fejlett MP3/AAC zenelejátszó alkalmazásról, illetve a diktafon és képszerkesztő funkciókról.

Végül pedig röviden arról, hogy pontosan mi is ez az UMA/Wi-Fi technológia: a licensz nélküli mobil hozzáférés (Unlicensed Mobile Access) olyan új technológiát jelent, mely engedélyhez nem kötött, vezeték nélküli technológiákkal, például WLAN-nal vagy Bluetooth-szal egészíti ki a szolgáltatók hálózatát. Az UMA a szolgáltatók és a felhasználók számára egyaránt új lehetőségek sorát kínálja. A fogyasztók a WLAN rádió-hozzáféréssel a jobb minőségű beltéri kapcsolat előnyeit élvezhetik, a szolgáltatók számára pedig az UMA lehetővé teszi, hogy alternatív rádió-hozzáféréssel teljes mértékben kihasználhatják cellás hálózatukat. Az UMA-val költséghatékony módon bővíthető tovább a cellás hálózat olyan otthonokban vagy irodákban, ahol a belső cellás lefedettség kiépítése túl nehéz vagy költséges lenne.

Az a felhasználó például, akinek otthonában nincsen mobillefedettség, most a WLAN hálózat kiépítése után UMA-képes készülékkel telefonálhat otthonról. Ha elhagyja a WLAN hatósugarát, akkor a telefon automatikusan a cellás hálózatra vált, és a hang-, vagy az adathívás zökkenőmentesen folytatódik. Ugyanez fordítva is működik: az UMA-képes telefonon beszélő felhasználó készüléke a megfelelő WLAN hotspotot érzékelve megszakítás nélkül vált a cellás hálózatról WLAN-ra. A fogyasztók telefonjukat a normál telefonszámukkal együtt használhatják függetlenül attól, hogy a cellás hálózathoz, vagy a WLAN hotspothoz csatlakoznak. Az UMA hívásokat a használt WLAN hotspottól függetlenül mindig az ügyfél SIM-kártyájára számlázzák.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés