Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vége a Symbian, Windows mobiltelefonoknak? Újabb ászt húzott elő a Google

Kütyük

Vége a Symbian, Windows mobiltelefonoknak? Újabb ászt húzott elő a Google

Android, az első valóban nyílt és átfogó, mobileszközökre tervezett platform. Amit már a Nokia sem hagyhat figyelmen kívül.

A Google, a T-Mobile, a HTC, a Qualcomm, a Motorola és mások közösen dolgoztak az Androidon az Open Handset Alliance, a világhírű technológiai és mobilcégekből álló multinacionális szövetség keretein belül.

Közel 3 milliárd felhasználójával a mobiltelefon lett a legszemélyesebb és szinte mindenütt jelenlevő kommunikációs eszköz a világon. Habár az együttműködési szándék hiányában ez igazi kihívás a fejlesztők számára, a szolgáltatók és készülékgyártók olyan gyorsan igyekeznek megfelelni a fogyasztók örökké változó igényeinek, ahogy csak az lehetséges. Az Android segítségével a fejlesztők, szolgáltatók és készülékgyártók könnyebben és alacsonyabb költséggel dobhatnak a piacra új termékeket. A végeredmény egy korábban példa nélkül álló platform mobilkészülékek számára, amely lehetővé teszi a szolgáltatók és gyártók számára, hogy jobb, személyesebb és rugalmasabb szolgáltatásokat nyújtsanak ügyfeleiknek.

Harmincnégy cég közreműködésével jött létre az Open Handset Alliance, amelynek célja olyan technológiák kifejlesztése, amelyek jelentősen csökkentik a mobileszközök és –szolgáltatások árát, és segítik elterjedésüket. Az Android platform az első lépés ebben az irányban – egy teljes mértékben integrált mobil „szoftvercsomag”, amely operációs rendszert, köztesszoftvert (middleware), felhasználóbarát kezelőfelületet és egyéb alkalmazásokat is tartalmaz. A felhasználók az első Android-alapú telefonokkal 2008 második felében találkozhatnak.

Az Android platform fejlesztőbarát, nyílt forráskódú szabványra épül, amely a szolgáltatók és készülékgyártók számára szabadságot és rugalmasságot nyújt a termékek megtervezése terén. A szövetség jövő héten fogja kiadni szoftveres fejlesztőcsomagjának egy korai verzióját.

„Ez a szövetség segít felszabadítani a mobiltechnológiában rejlő lehetőségeket a felhasználók milliárdjai számára. Az új megközelítés, amely segíti az innováció mobil iparágban való serkentését, hozzájárul egy új környezet megteremtéséhez, amely megváltoztatja majd az emberek információhoz való hozzáférésének és megosztásának módját.” – mondta Eric Schmidt, a Google elnök-vezérigazgatója – „A mai bejelentés sokkal ambiciózusabb, mint bármilyen egyszerű Google Phone, amiről a sajtó cikkezett az elmúlt hetekben. Úgy látjuk, hogy ez a különleges platform különböző telefonok ezreinek lesz a lelke.”



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés