Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fellebbez a rekordbüntetésre ítélt zeneletöltő

Kütyük

Fellebbez a rekordbüntetésre ítélt zeneletöltő

A kétgyermekes anya nem hagyja magát.

A hét elején írtunk arról a minnesotai asszonyról, akit nemrég bíróság elé citált a Hanglemezkiadók Amerikai Szövetsége, azzal a váddal, hogy engedély nélkül osztott meg több mint 1700 dalt az Interneten. A harminc éves Jammie Thomas ártatlannak vallotta magát, ezért nem is érezte szükségesnek a jogvédőkkel való peren kívüli megállapodást. Ez utóbbi szervezet szerint azonban komoly károkat okozott a hölgy a kiadóknak: az 1702 dalt a Kazaa nevű peer to peer file-megosztó szolgáltatáson tette elérhetővé a többi internetező számára. Thomas pedig hiába érvelt azzal, hogy nem is rendelkezik saját Kazaa accounttal, a bíróság mégis a felperesnek adott igazat: 222 ezer dolláros büntetést rótt ki az asszonyra.

A hét elején még nem lehetett tudni, hogy az amerikai hölgy él-e fellebbezési jogával, ám ez mára kiderült. A nő azzal az indokkal támadta meg az elsőfokú ítéletet, hogy az RIAA nem is bizonyította: egyáltalán letöltötte-e valaki a perben előhozott dalokat számítógépéről. Ismeretes, hogy a jogvédők mindig elegendő bizonyítéknak tartják pusztán a dalok megosztását arra, hogy jogi eljárást kezdeményezzenek – Thomas ezt az eljárást szeretné a továbbiakban ellehetetleníteni. Nem mellesleg nem akarja (és valószínűleg nem is tudja) kifizetni az átlag amerikainak mintegy 5 éves fizetését jelentő kártérítési összeget.

Természetesen heves visszhang kíséri az ügyet; általános felzúdulást váltott ki az USA-beli internetezőkből, hogy a törvényi szabályozás ugyanolyan erővel ítélkezik egy hétköznapi felhasználó és egy másolt lemezeket ipari méretekben sokszorosító kalóz felett.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés