Connect with us

technokrata

Google Alkalmazások magyarul

Kütyük

Google Alkalmazások magyarul

Naptár, levelezés, csevegés, weblapkészítés – anyanyelvünkön, a Google jóvoltából.

Az Alkalmazások révén mind az egyéni felhasználók, mind az intézmények vagy cégek a saját domain-nevük alatt használhatják a Google kommunikációs és együttműködést-támogató megoldásait. Mindegyik szolgáltatást a Google üzemelteti és bármely internet-hozzáféréssel rendelkező PC-ről egyszerűen elérhetők.

A Google Alkalmazások a következő programokat tartalmazza:
Gmail – a Google webes levelezőszolgáltatás, amely 2 GB tárhelyet, fejlett spamszűrőt és beépített keresőt, valamint az integrált azonnali üzenetküldő segítségével a más Gmail-felhasználókkal való csevegés lehetőséget nyújtja.
Google Calendar – a Calendar a Google napirend-tervező szolgáltatása, amellyel a felhasználók nyomon követhetik programjaik alakulását és a soron következő fontos eseményekről ingyenes SMS-értesítést kérhetnek. Az egyes tételek másokkal megoszthatók.
Google Talk – A Talk azonnali üzenet- és fájlküldő szolgáltatás, amellyel az internetes telefonálás (VoIP) is lehetséges.
Google Dokumentumok & Táblázatok – A Dokumentumok és Táblázatok a Google ingyenes, magyar nyelvű webes szövegszerkesztője és táblázatkezelője. Az ebben létrehozott fájlok minden internet-hozzáféréssel rendelkező számítógépről elérhetők, ráadásul egyszerre nem csak egy ember számára: az anyagokon egyszerre többen is dolgozhatnak, módosításukhoz nem szükséges e-mailben oda-vissza küldeni azokat. A féltett vagy titkos dokumentumokhoz pedig csak az fér hozzá, akinek erre külön engedélyt adtak.
Google Page Creator – Segítségével mindössze pár kattintással, programozási feladatokat mellőzve hozhatók létre és publikálhatók honlapok szoftverek letöltése, vagy webfejlesztő szakember segítségének igénybe vétele nélkül.

Ezenkívül, a Google Alkalmazások további megoldásokat és szolgáltatásokat is a magyar felhasználók és webmesterek rendelkezésére bocsát:
Saját kezdőoldal – A felhasználók létrehozhatják saját kezdőoldalukat, amelyeken a maximális testreszabhatóságnak köszönhetően pontosan azok a tartalmak lesznek megtalálhatók, amikre szükségük van. Hírek, menetrendek, időjárás, frissen érkezett levelek, valamint természetesen a Google keresője – mindez és még sok más is elérhető a saját kezdőoldal segítségével.
Felhasználóbarát vezérlőpult a Google Apps-ot használó rendszergazdák számára.
A levelezőrendszer elköltöztetését segítő eszközök azon rendszergazdákat segítik, akik egy másik e-mail-rendszerről akarnak átállni (csak a Prémium és az Oktatási Csomaggal érhető el).

A Google Alkalmazások a Standard csomagon kívül más verziókban is elérhető:
Google Alkalmazások Prémium csomag – az Alkalmazások cégek és intézmények számára kifejlesztett verziója, amely 99,9%-os garantált rendelkezésre állással bír. A csomag emellett minden felhasználónak 10 GB tárhelyet ad a levelek számára, és az alkalmazások programozói kezelőfelületét (API) is a rendelkezésükre bocsátja. Bármilyen probléma esetén pedig a több nyelven beszélő, 24 órában elérhető telefonos ügyfélszolgálat siet a felhasználók segítségére. A Prémium Csomag 30 napig használható verziója ingyenesen kipróbálható.
Google Alkalmazások Partner csomag – a Partner csomag azon internet-szolgáltatóknak és portálok üzemeltetőinek készült, akik szeretnének Gmailt vagy más Google alkalmazásokat nyújtani előfizetőiknek.
Google Alkalmazások Oktatói csomag – az Oktatói csomag kifejezetten az általános iskolák, középiskolák, valamint felsőoktatási intézmények számára készült, és a Prémium Csomag szinte összes plusz funkcióját kínálja – díjmentesen. Nagyban elősegíti a diákok és tanárok közötti együttműködést, közös munkát, adat- és információ-megosztást, kommunikációt, valamint jelentősen csökkenti az adminisztrációs terheket és költségeket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin