Connect with us

Hirdetés

technokrata

Akkutöltés napenergiával

Kütyük

Akkutöltés napenergiával

Ha már úgyis a szabadban vagyunk, használjuk az ingyenes és környezetbarát napenergiát!

Már többször is írtunk arról, hogy az ingyen rendelkezésre álló napenergiát hogyan lehet kihasználni elektronikai eszközeink töltésére – a noteszgépek különösen sokat profitálhatnak abból, hogy akár menet közben, a hordtáskában tartva is növelhetjük a készülék üzemidejét. Ehhez tulajdonképpen csak egy olyan táska kell, aminek a külső felületére napelemeket rögzítettek, voltaképp tehát nem világrengető az ötlet.

Nemrég egy német vállalat, a Picard Lederwaren is bejelentett egy ilyen hordozóeszközt; a cég noteszgépek, MP3-lejátszók és mobiltelefonok számára kínál napenergiás töltési lehetőséget. Az energia begyűjtését nem egy nagy, hanem sok kis kollektorra bízta a cég, így nem lesz merev a táska felülete; ez a mechanikai hatásokkal szemben is ellenállóbb kialakítást jelent. Természetesen a csatlakozók a táska belsejében kerültek elhelyezésre, vagyis miután rögzítésre került az elektronikai eszköz, utána még be kell dugni a napelemekből áramot előállító készülék kábelét is.

A notebook hordtáskái háromféle kivitelben lesznek kaphatók augusztus környékén; kézben és vállon hordható változatokat egyaránt lehet majd vásárolni. Persze csak annak, aki hajlandó egy belépőszintű laptop árát letenni érte az asztalra. A táskák ugyanis egyáltalán nem mondhatók olcsónak: körülbelül 700 dolláros áron kerülnek majd forgalomba.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés