Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy egész folyónyi vezetékmentes Internet

Kütyük

Egy egész folyónyi vezetékmentes Internet

A Temze londoni szakasza óriási Wi-Fi hotspottá vált.

A folyó mintegy 22 kilométeres szakaszán vált lehetővé a vezetékmentes internetezés. Londonban járatosaknak: a Millenium Dome-tól (ami Greenwich-ben van) egészen a Millbankig; ráadásul a következő két hónap során a lefedettség további területekkel fog nőni. A Thames Online szolgáltatás úgynevezett mesh networking technológiát használ (mint amit a mostanában útjára induló 100 dolláros laptop is alkalmaz), összesen 100 hozzáférési pont révén. Ez lehetővé teszi a felhasználóknak a roamingolást, vagyis azt, hogy a folyón anélkül közlekedhessenek, hogy megszakadna a hozzáférésük egy alacsony jelerősség miatt. Vagyis tulajdonképpen a Temze egyetlen hatalmas Wi-Fi hotspottá vált.

Mindez azonban nincsen ingyen – sőt, rövid távon elég borsos árat kell érte fizetni. 3 fontba kerül egy órányi vezetékmentes internetezés, ami magyar pénzre átszámítva 1100-1200 forintot jelent. Egy napnyi Wi-Fiért ennek nagyjából a dupláját, míg egy hónapnyi hozzáférésért a tripláját kell kicsengetni. A hálózat révén azonban lehetőség nyílik hangalapú kommunikációra is, GPS követésre, de a folyó teherforgalmát is meg lehet figyelni, vagy rá lehet csatlakozni a zártláncú kamerás megfigyelőrendszerre.

A fentiekből adódóan, illetve a folyót, mint közlekedési közeget tekintve az üzemeltetők elsősorban nem a helyi lakosokra számítanak. A turistáktól, illetve az üzleti vállalkozásoktól várnak érdeklődést, de a helyi kormányzati és segélyszolgálatokat is szívesen tudnák ügyfeleik között.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés