Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyen Photoshop az Interneten, legálisan!

Kütyük

Ingyen Photoshop az Interneten, legálisan!

Többé nem kell megvenni a képszerkesztő alkalmazást, ha használni akarjuk.

A Google honosította meg a köztudatban azt az elképzelést, hogy az irodai feladatok ellátáshoz nemcsak hogy nincs szükség programok vásárlására, de még azok külön megkeresésére és összeválogatására se nagyon. A virtuális iroda kezdeményezéssel komoly konkurenciát támasztott nemcsak a Microsoftnak, de az alternatív megoldásoknak is. És mindez nem volt elég. Rendelkezik egy másik projekttel is a vállalat: a Picasa desktop alkalmazás (letöltés itt) olyan digitális képszerkesztő program, mellyel többek között fotókat is meg lehet osztani – a szoftver képes a Photoshop file-ok olvasására is.

Ebben az Adobe Systems akkora konkurenciát látott, hogy nemrég döntésre szánta el magát: online hozzáférhetővé teszi a Photoshop funkcióit. A vállalat tervei szerint mintegy hat hónapon belül elérhető lesz az érdeklődők számára a projekt eredménye. Ez egyébként a cég azon erőfeszítései közé tartozik, mellyel a reklámok támogatta online szolgáltatások felé kíván elmozdulni – ennek jegyében jelenik meg az Adobe Remix is, mellyel webalapú videoszerkesztésre nyílik lehetőség.

Hasonlóan a Remixhez, a hostolt Photoshop szolgáltatás is ingyenesen lesz elérhető a Világhálón. A szolgáltatás ugyanakkor némileg korlátozottabb lehetőséget kínál, mint a Photoshop szoftver és a Photoshop Elements. Ezzel a kompromisszumra hajlandó, ám a hagyományos alkalmazásokat megfizetni nem képes (vagy nem akaró) réteget érheti el az Adobe; ezekből az internetezőkből reklámok révén csinálhat profitot. Az Adobe vezérigazgatója, Bruce Chizen szerint még ezzel a lebutított változattal is sokkal több lehetőséget adnak az internetezők kezébe, mint a hasonló vállalkozások; nem is titkoltan a Google Picasa pozícióit igyekszik gyengíteni a szoftverfejlesztő vállalat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés