Connect with us

Hirdetés

technokrata

Világelső 1 Gbit-es memória mobilokba

Kütyük

Világelső 1 Gbit-es memória mobilokba

A Samsung ezúttal ismét egy világelső mobil fejlesztésről számolt be.

A dél-koreai székhelyű gyártó bejelentette, hogy elkészítette a világ első olyan, kifejezetten mobil készülékekben történő felhasználásra szánt DRAM memóriachipjét, mely 1 Gbit-es adattároló kapacitással rendelkezik és 80 nanométeres gyártási technológiák felhasználásával készül.

Az elsősorban hordozható zenelejátszókba, mobiltelefonokba, mobil játékgépekbe és digitális fényképezőgépekbe szánt monolitikus DRAM ugyanarra a tokozásra épül, mint a két darab 512 Mbit-es magot tartalmazó, korábbi 1 Gbit-es memóriachip, azonban újdonság a hőmérsékletérzékelő funkció. Ezzel az új hőmérséklet kompenzációs megoldással a fejlesztők elmondása szerint készenléti módban akár 30 százalékkal is mérsékelhető a fogyasztás.

A Samsung most debütált 1 Gbit-es Mobile DRAM chipje továbbá 20 százalékkal vékonyabb, mint a multi-stack felépítésű korábbi 1 Gbit-es chipek. A gyártó munkatársai elmondták, hogy amennyiben minden a tervek szerint halad, akkor az új memóriachip tömeggyártása valamikor a jövő esztendő második negyedévében kezdődik majd meg, ezt követően pedig vélhetően már nem kell sokat várnunk majd arra, hogy az új chipre épülő első készülékek is megjelenjenek majd a piacon.

A Samsung a várható árral kapcsolatban egyelőre nem közölt információkat.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés