Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még részletesebb műholdképek a Föld felszínéről

Kütyük

Még részletesebb műholdképek a Föld felszínéről

A Google frissítette Google Earth adatbázisát, így a műholdakról készített felvételek a Föld egyes pontjain még részletesebben tárulhatnak az érdeklődők elé.

Már többször írtunk a Google Earth-ről, melyet az ismert USA-beli online vállalat azon célból indított, hogy látványosabbá tegye utcakereső szolgáltatását. Használatával valódi műholdfelvételekről böngészhetjük a Föld felszínét. Természetesen mind az aktualitása, mind a részletessége hagy kívánnivalót maga után (habár e sorok írójának nem tartott két percnél tovább megtalálni saját házát a fényképeken), ez utóbbin azonban nemrég megpróbált javítani a Google.

Kedden ugyanis frissítette a Google Earth adatbázisául szolgáló műholdas felvételeket valamint a Google Local keresőszolgáltatást. Két további nagyítási szint jelent meg a kezelőfelületen, a földfelszínen keresgélők örömére. Ez azt jelenti, hogy egyes területekről még közelibb felvételeket tekinthetünk meg. A változás egyébként nem sokkal azután következett be, hogy a Microsoft Windows Live Local hasonló funkcionális bővülésekkel gyarapodott.

Chikai Ohazama, a Google Earth csapat egyik tagja a következőképp nyilatkozott: „Mostantól sok terület jóval részletesebben látható, mint korábban. Nézzék meg például az embereket a Buckingham Palota kapujánál Longonban, vagy tekintsék meg még közelebbről a Szabadság szobrot New Yorkban.”

Érdekes helyekről a Terminal Fórumában is lehet olvasni, a hozzászólásokban megadott pontos koordináták révén pedig meg is lehet keresni ezeket (lásd fórum link). A Google Earth letölthető gyors Download szerverünkről (is).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés