Connect with us

Hirdetés

technokrata

10 másodperc alatt letölthető egy MP3 zene – mobiltelefonnal

Kütyük

10 másodperc alatt letölthető egy MP3 zene – mobiltelefonnal

A Samsung napjainkban mutatja be a világ első HSDPA (Nagysebességű Csomagkapcsolt Letöltés) technológiával felszerelt mobiltelefonját.

A Las Vegas-ban megrendezendő Consumer Electronics Show-n (CES) az érdeklődők először tekinthetik meg az új, immár 3,6 Mbps sebességet elérő csúcsmodellt, a Samsung zx20-at.


Korábban többször sikerült 1,8 Mbps adatátviteli sebességet elérni, a Samsung azonban először dob piacra olyan HSDPA telefont, melynek adatátviteli sebessége eléri a 3,6 Mbps-ot. Az új telefon internet böngészője, és fájlletöltő funkciója jóval nagyobb adatátviteli sebességet jelent majd az eddig ismert 1,8 Mbps és 384 Kbps-os adatforgalommal szemben. A 3,6 Mbps sebességre képes HSDPA telefonnal sokkal gyorsabban lehet letölteni fájlokat, mint a WCDMA vagy GSM/GPRS hálózaton keresztül. Egy 4 MB-os MP3 file letöltése 10 másodperccel válik gyorsabbá az új technológián keresztül.

A Qualcommal kötött stratégiai együttműködés eredményeként, a Samsung saját fejlesztésű HSDPA telefonja, és a Qualcomm által fejlesztett Mobile Station Modem technológia gyors, és megbízható multimédiás megoldást hozott létre.

˝A Samsung, mint a globális telekommunikációs piac vezető vállalata rendkívül büszke, hogy a nagyközönség elé tárhatja az első HSDPA technológiával felszerelt telefonját, mely a legfejlettebb multimédiás szolgáltatással rendelkezik˝ – mondta Kitae Lee, a Samsung Telekommunikációs Üzletágának elnöke.

˝Az első hívás a Samsung HSDPA telefonjáról mérföldkőnek tekinthető a telekommunikáció történetében˝ – mondta Dr. Sanjay K. Jha, a QUALCOMM CDMA Technologies elnöke.

A HSDPA technológia hétszer olyan gyors adatátvitelre képes, mint a WCDMA rendszer. A felhasználók olyan széleskörű multimédiás szolgáltatásokat élvezhetnek, mint a DVD minőségű filmek vagy az interaktív multimédiás játékok, melyekhez szélessávú internet elérés párosul.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés