Connect with us

Hirdetés

technokrata

Exkluzív: Nokia N92 – fókuszban a TV-nézés

Kütyük

Exkluzív: Nokia N92 – fókuszban a TV-nézés

A Nokia ma bemutatta a világ első integrált DVB-H vevős, televíziós mobiltelefonját.


A Nokia N sorozat legújabb tagja N92 névre hallgat és a mobiltelefonálás mellett elsősorban televíziónézésre lett optimalizálva. A különleges, széthajtható és egyben elforgatható kialakítású készülékben egy nem kevesebb mint 2,8 colos képátlóval rendelkező TFT folyadékkristályos kijelző teljesít szolgálatot, mely egyrészt QVGA, vagyis 240×320 pixeles felbontású, másrészt pedig nem kevesebb mint 16 millió színárnyalatot képes a szemünk elé tárni.

A kereskedelmi forgalomban várhatóan 2006 közepén debütáló Nokia N92 a Series 60 platform harmadik kiadására, illetve a már jól bevált Symbian operációs rendszerre épül. A 600 eurós, vagyis mintegy 150 ezer forintos áron debütáló készülék belső memóriája memóriakártyával 2 GB-ig bővíthető, és multimédiás repertoárjából többek közt a sztereó FM rádió és a Visual Radio sem hiányzik.

A Nokia N92 a wireless technológiák közül az IrDA-t, a Bluetooth-t és a Wi-Fi-t támogatja, de akár USB 2.0 interfészen keresztül is csatlakoztatható a személyi számítógépekhez. A hátlapban helyet kapott digitális fényképezőgép 2 megapixeles felbontású, de a kijelző mellett egy második, elsősorban videóhívásokhoz használatos második kamera is helyet kapott.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés