Connect with us

Hirdetés

technokrata

Legitim e-mail vagy sem?

Kütyük

Legitim e-mail vagy sem?

Egy új website segíthet beazonosítani, hogy egy adott számítógép vajon valós e-maileket küld-e vagy spammel.

A Trustedsource nevű webhely létrehozói úgynevezett hírnév szűrőt alkalmaznak: összegyűjtik az e-mailküldők adatait, majd ennek révén „reputációt” rendelnek az elektronikus leveleket küldő számítógépekhez és internetes domainekhez. Azon entitások, amelyek sok kéretlen e-mailt küldenek, negatív minősítést kapnak, így az általuk küldött üzenetek egyre nagyobb hányadát szűrik ki a valós üzenetek forgalmából.

Ahhoz, hogy a rendszer jól működjön, természetesen arra van szükség, hogy minél gazdagabb adatbázis álljon rendelkezésre a küldők besorolását tekintve. A Trustedsource működtetéséhez ezért több, IT-biztonsággal foglalkozó forgalmazó is hozzájárult, például a Ciphertrust is. Ez utóbbi cég már több mint 4000 darabot értékesített saját Ironmail eszközéből, melynek révén minősítési adatokat tud szolgáltatni a projekt számára.

Maga a website azt a célt (is) szolgálja, hogy bárki utánanézhessen: adott domainnév alatt milyen IP-című masinák küldözgetnek levelek, illetve az is kideríthető, hogy adott számítógépek valós forgalmat bonyolítanak le, vagy csupán teleszemetelik reklámmal az Internetet. Ezt a vállalatok például arra használhatják, hogy könnyen kiderítsék, vajon van-e spammer zombi a rendszerükben. Az ilyen számítógépek ugyanis többnyire felhasználóik tudomása nélkül küldözgetik a spamet (és használhatók egyéb célokra is, például összehangolt DoS-támadás kivitelezésére).

A website-on arról is lehet informálódni, hogy hogyan halad az e-mailhitelesítés technológiák alkalmazása. Olyan domainek listáját találhatja meg az érdeklődő a webhelyen, amelyek például a Domainkeys Identified Mail és a Sender ID technikák mellett már letették voksukat. Ez utóbbi implementálásában egyébként a Trustedsource is segítséget jelenthet.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés