Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rengeteg a hamisított Samsung és LG mobiltelefon

Kütyük

Rengeteg a hamisított Samsung és LG mobiltelefon

A rossz minőségű kínai mobiltelefon hamisítványok rohamos terjedése miatt a dél-koreai gyártók veszélyben érzik hosszú évek során megszerzett jó hírnevüket.

Egy nemrégiben a Samsung Electronics és az LG Electronics által készített jelentés szerint Kína négy nagyvárosában (Peking, Sanghaj, Guangzhou, Shenzhen) a kereskedésekben fellelhető Samsung és LG márkajelű termékeknek mintegy kétharmada silány hamisítvány.

Kínában egyébként nem csak mobiltelefonokat hamisítanak gőzerővel, hanem azok kiegészítő termékeit is, így például headseteket és akkumulátorokat, de nem ritka, hogy a számítógépekbe szánt merevlemezek, vagy például a hordozható MP3 lejátszók is a hamisítók kezei alól kerülnek ki. Néhány esetben utángyártott, nem eredeti termékként hozzák forgalomba ezeket az eszközöket, azonban a legtöbbször eredetinek tűnő kivitelben, a neves gyártók logóival ellátva látnak napvilágot a hamisítványok, ráadásul az eredeti termékekével megegyező áron.

Az említett jelentés készítői számára az egyik kínai elektronikus kereskedés eladója elárulta, hogy hamisak a boltban kapható Samsung logós fülhallgatók, majd hozzátette, hogy a közelben lévő gyártó azonnal legyárt belőle annyit, amennyire szüksége van. Előfordul, hogy a hamis termékek logóján egy a nagy gyártók nevétől csak néhány betűben különböző felirat van feltüntetve, így például Samsumg és Sammeng készülékekkel is találkozhatunk Kínában.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy hamisítványok nem csak Kínát, hanem a világ számos egyéb régióját elárasztják, így mindenki jobban teszi, ha a boltban alaposan szemügyre veszi az általa kiszemelt készüléket.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés