Connect with us

Hirdetés

technokrata

Audio Search – új szolgáltatás a Yahoo-tól

Kütyük

Audio Search – új szolgáltatás a Yahoo-tól

Az USA-beli internetes vállalat új lehetőséget kínál az internetezőknek: dalok, webes közvetítések, beszélgetések, interjúk letöltések után lehet keresgélni.

Tegnap mutatta be a vállalat annak az új szolgáltatásnak a bétaverzióját, amellyel hangtartalmakat lehet az Interneten keresni. A Yahoo Audio Search emellett számos, zenével kapcsolatos információ után is képes kutakodni, például videoklipek, komplett albumok elérhetőségét egyaránt ki tudja találatként adni, ahogyan a dalok szerzőinek, előadóinak webhelyeit is.

Az új audiokereső funkció a Yahoo egyéb keresési kategóriái közé lesz integrálva – a vállalat hasonló szolgáltatást nyújt például a videók, hírek és képek területén is. Terveik szerint a független kiadók előtt kitárulkozik annak lehetősége, hogy a Yahoo audio indexét saját tartalmaikkal módosítsák. Többek között ennek is köszönhetően a Yahoo Audio Search teljes pompájában több mint 50 millió audioállományt tud majd elérni, jelentette be a vállalat. Érdekesség, hogy a kereséseket el is lehet majd menteni a cég My Web 2.0 megoldásán keresztül. Ezen eszköz révén az internetezők megoszthatják zenei irányultságukat, kedvenc dalaikról tájékoztathatják a többi webezőt – mindezt az RSS technika segítségével.

Az audio- és videokeresés az Internet két olyan szelete, amely terület megszerzésére a Yahoo komoly erőforrásokat mozgósít. A Google-lal e téren (is) versenyben álló vállalat például tavaly jelentette be a Musicmatch 160 millió dollárért való felvásárlásának tervét.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés