Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsó Internetes hívások Series 60 okostelefonokkal

Kütyük

Olcsó Internetes hívások Series 60 okostelefonokkal

Egy most megjelent új szoftver segítségével akár már VoIP hívásokat is kezdeményezhetünk a Series 60 alapú okostelefonon.


Az SCN LTD által kifejlesztett Truphone alkalmazás a fejlesztők elmondása szerint zökkenőmentes roamingot biztosít a különböző Wi-Fi, Bluetooth és 3G hálózatok között, és a VoIP technológia révén minden korábbinál olcsóbb telefonálást tesz lehetővé. Az intelligens szoftver képes arra, hogy például egy Wi-Fi hálózatban megkezdett Internetes hívást az acess point hatósugarát elhagyva a hagyományos mobiltelefonos hálózatra helyezze át.

A Truphone beleintegrálódik a Series 60 platformos smartphone-ok telefonkönyvébe és automatikusan detektálja a VoIP hívásokat lehetővé tevő Wi-Fi elérési pontokat. Az első Truphone kompatibilis mobiltelefonok egyike egyébként a Nokia 6630-as készülék. Az alkalmazás ezzel a telefonnal Bluetooth kapcsolaton keresztül is használható: ehhez nem kell mást tenni, mint egy olcsó Bluetooth kontrollert vásárolni az Internet hozzáféréses személyi számítógépünkbe.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Nokia egy-két éven belül várhatóan már csak és kizárólag olyan okostelefonokat és kommunikátorokat fog forgalomba hozni, melyek Wi-Fi kompatibilisek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés