Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsóbb lesz a mobiltelefonálás?

Kütyük

Olcsóbb lesz a mobiltelefonálás?

Szakértők szerint az olcsó, illetve ingyenes, Internet alapú telefonos szolgáltatások vállalati-, illetve magánszférában történő térnyerése árcsökkentésre kényszerítheti a mobil operátorokat.

A Gartner piackutató cég munkatársai úgy vélik, hogy a Skype, illetve a hozzá hasonló VoIP (Voice over Internet Protocoll) megoldások miatt a jövőben akár jelentős mértékben is csökkenhetnek a mobiltelefonos percdíjak, a szolgáltatók ugyanis csak ily módon tudnak versenyképesek maradni az új technológiákkal.

˝Szerintem a mobiltelefonálás költségei hamarosan csökkenni fognak. Egyre több cégnél arra kérik az alkalmazottakat, hogy amennyiben lehetséges, a távolsági hívásokat ne mobil, vagy vezetékes készülékkel, hanem Skype segítségével bonyolítsák le, tehát az operátoroknak hamarosan lépniük kell valamit˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Steve Blood, a Gartner kutatási részlegének az alelnöke.

˝A mobiltelefonos költségeim havi 500 dollárról 50 dollárra mérséklődtek, mióta rendszeresen használom a Skype-ot˝ – mondta Oeter Cochrane, a ConceptLabs egyik vezetője.

˝A Skype egy rendkívül jó lehetőség, melyet érdemes kihasználni, azonban a Skype korántsem 100 százalékos minőségű szolgáltatás, ami bizony problémát jelenthet˝ – vélekedik Nick Jones, a Gartner egy másik munkatársa, aki szerint az említett VoIP alkalmazás felhasználói elsősorban a számlafizetés (SkypeOut) kapcsán felmerülő nehézségekre szoktak panaszkodni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés