Connect with us

Hirdetés

technokrata

Máris lezárták a legújabb Google szolgáltatást

Kütyük

Máris lezárták a legújabb Google szolgáltatást

Hivatalos bejelentés miatt a túlzott érdeklődés miatt, de a pletykák szerint a Web Accelerator komoly hiányossággal küszködik.

Nemrég írtunk a Google Web Accelerator névre keresztelt megoldásáról: az eszköz úgy segíti az internetezőt, hogy hozzákapcsolódik a Google globális számítógépes hálózatához, s felgyorsítja a website-ok letöltését. A Web Accelerator URL kérelmeket küld a vállalat azon szervereinek, melyeket kifejezetten a weboldal megjelenítés gyorsítása végett üzemeltetnek. Az alkalmazás ezenfelül össze is tömöríti a meglátogatni kívánt website adatait, mielőtt az letöltésre kerülne.

Úgy tűnik, a felfokozott érdeklődés az internetes vállalat újdonságai iránt most már előre borítékolható lesz; például a több mint egy éve elindított Gmail sem használható még nyilvánosan (csak meghívóval), mégis naponta tízezrek akarnak feliratkozni rá. Nos a Web Acceleratort hasonló „végzet” érte el: a Google bejelentette, hogy lezárta a jelentkezési lehetőséget. Ha valaki felkeresi a szolgáltatás weboldalát, láthatja, hogy már nem lehet letölteni az eszközt. Az oldalon olvasható információ szerint ennek az az oka, hogy máris elérték az általuk meghatározott letöltési mennyiséget – többek szerint azonban az a gond, hogy egy komoly hibára akadtak a szolgáltatásban.

Jelenleg egyébként Észak-Amerikában és Európában zajlik a tesztelés, emiatt csak az ezen területeken található website-ok letöltésének gyorsítását végzi a szoftver, a máshol, például Ázsiában fellelhető webhelyekre egyelőre nem alkalmazható. A magánszféra szentségéért aggódó felhasználók megnyugtatása végett az internetes vállalat egyik szóvivője közölte, hogy az eszköz nem igényel több információt, mint amennyit az internetező saját Internet-szolgáltatójával már megosztott, amikor a Weben szörföl.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés