Connect with us

Hirdetés

technokrata

Részletesen bemutatjuk a világ első 7 megapixeles kamerás telefonját

Kütyük

Részletesen bemutatjuk a világ első 7 megapixeles kamerás telefonját

Górcső alá vesszük a világ jelenlegi legnagyobb felbontású fényképezős mobiltelefonját, a Samsung SCH-V770-et.

A dél-koreai székhelyű vállalat tegnap, a CeBIT 2005 szakkiállítás keretein belül jelentette be a minden korábbi rekordot megdöntő kamerás készüléket. A keresztségben Samsung SCH-V770 nevet kapott újdonságban egy 1/1,8 colos méretű CCD (Charge-Coupled Device) képszenzor teljesít szolgálatot, melynek segítségével maximum 7 megapixeles felbontásban lehet fotózni, ami sok hagyományos digitális fényképezőgép felbontásán is alaposan túlmutat. A 127 milliméter hosszú, 52 milliméter széles és 27 milliméter vastag, CDMA kompatibilis masina 180 grammot nyom a mérlegen.


A kompakt fényképezőgépekre hajazó külső megjelenésű telefonba egy nem is akármilyen optika került: a 7,8-23,4 milliméteres fókusztávolság háromszoros zoomátfogást eredményez, ehhez pedig még adott esetben az ötszörös digitális zoom is hozzájöhet. A kezdő fotósok minden bizonnyal örömmel veszik az autofókusz szolgáltatást, a haladók pedig vélhetően inkább a manuális fókuszállítási lehetőséget fogják favorizálni, mert hogy az SCH-V770-ben olyan is van. A zársebesség 1/2.000 és 15 másodperc között változtatható, ami szinte minden igényt kielégít és természetesen a vaku sem hiányzik a készülékből.

A gyönyörű képi megjelenítésről egy QVGA, vagyis nem kevesebb mint 240×320 pixeles felbontású, TFD technológiájú 2 colos folyadékkristályos kijelző gondoskodik, mely 24 bites színmélysége révén több mint 16 millió színárnyalatot képes a szemünk elé tárni. A kamerás mobilban 32 MB belső memória található, ami MMCmicro memóriakártyák révén könnyedén tovább bővíthető. A fejlett Video On Demand, illetve Audio-On-Demand szolgáltatásokkal és TV kimenettel is rendelkező Samsung SCH-V770 első körben csak az ázsiai piacokon lesz kapható, várható ára egyelőre ismeretlen.

A konkurens LG és Pantech az idei esztendő második negyedévében kívánja majd bejelenteni első 7 megapixeles fényképezős mobiljait. A Samsung egyébként a tavaly októberben debütált 5 megapixeles modelljéből havonta mintegy 20 ezer darabot ad el a dél-koreai piacon és hasonló érdeklődés mutatkozik a korábbi 3 megapixeles készülékei iránt is. Míg egy átlagos minőségű, 4 megapixeles hagyományos fényképezőgép 300 ezer wonba (55 ezer forint) kerül, addig a Samsung 5 megapixeles kamerás készüléke 800 ezer wonos (145 ezer forint) áron kapható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés