Connect with us

Hirdetés

technokrata

Google-nél is jobb internetes kereső?

Kütyük

Google-nél is jobb internetes kereső?

Új internetes kereső van születőben, amelynek eredményei még inkább a felhasználók szempontjainak figyelembevételével generálódnak.

Nemrég megjelent egy cikk a Terminal hasábjain arról, hogy a Google elsősorban márkaneve ismertségének köszönheti népszerűségét; egy tanulmány szerint a legismertebb webes keresők – eredményességüket tekintve – nagyon közel állnak egymáshoz. Például arra rákeresve, hogy a 25 és 34 éves kor közötti emberek esetében mi számít vezető haláloknak, a Google-t használók 55 százaléka nyilatkozott úgy, hogy megtalálta a keresett információt. Ugyanez az érték a riválisokat próbáló internetezők esetében 52-54 százalék közé esett.

Erre a zsúfolt piacra – melyen a Google mellett a Yahoo, a Microsoft, a Lycos és még pár nagyobb név egymással komoly harcot vív – igyekszik betörni az AnooX névre keresztelt internetes kereső. A szolgáltatás jobb lesz, mint amit a riválisok nyújtani tudnak, legalábbis a fejlesztők szerint. A készítők ugyanis bevezettek egy, a konkurenciánál nem található újítást, mellyel a keresőt használók szavazhatnak, egy link mennyire bizonyult hasznosnak – mindenki egy vokssal befolyásolhatja egy link helyezését. Emiatt az AnooX fejlesztői úgy gondolják, hogy az eredmény jóval pontosabb lehet; felméréseik szerint sokkal lényegretörőbb találatok kerülnek az élre akkor, ha sok ember szavazatából áll össze a lista, mintha a sorrendet számítógépek készítenék. A szoftvert fejlesztő csapat ráadásul azt is leszögezte, hogy maga a keresőmotor elsősorban nem profitszerzés céljából született meg, s kijelentették, hogy bármennyi bevételt is termel majd az AnooX, azt megosztják a felhasználókkal.

Aki kíváncsi, hogyan is néz ki maga a felület, az már most megtekintheti a lenti linken; habár az AnooX hivatalosan csak november 31-én lesz elérhető a nyilvánosság számára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés