Connect with us

Hirdetés

technokrata

Befuccsolhat az 1 GB-os e-mail postafiók?

Kütyük

Befuccsolhat az 1 GB-os e-mail postafiók?

A Google nem védette időben le a Gmail nevet, ezért nincs kizárva, hogy végül más néven, késlekedve kell, hogy elinduljon a szolgáltatás.

Még tavasszal adtunk hírt arról, hogy a Google egy új e-mailszolgáltatást tervez útjára bocsátani, melyben minden eddiginél nagyobb tárhelyet biztosítana ügyfeleinek. Mindezért cserébe ˝csak˝ tartalomfüggő reklámokkal akarja ellátni a rendszeren átmenő elektronikus leveleket, ettől eltekintve más korlátozást nem tervezett bevezetni, azaz ingyenesen biztosítaná az 1 GB-nyi kapacitást az internetezők számára.

Időközben azonban több probléma is fellépett. Egyrészt a magánszféra védelméért aggódók emelték fel a szavukat, de márkanév vitákban is belekeveredett a napokban tőzsdére jutó vállalat. Amint arról mi is írtunk még április elején, egy befektetési tanácsadással foglalkozó cég, a londoni Market Age bejelentette, hogy – elmondása szerint – ő birtokolja a Gmailhez, mint névhez fűződő tulajdonjogokat. Ráadásul szeretnék is ezt megtartani, miután kiderült, hogy a Google nem regisztrálta be az amerikai szabadalmi hivatalnál a nevet. Ha akarná is, már elkésett: Shane Smith, a Market Age vezérigazgatója 700 dollárért beregisztrálta.

Hibát követett el azonban ˝hazai földön˝ is a Google: a bejelentését követően azonnal beregisztrálták az USA-ban is a domainnevet. A keresőmotorjáról ismert vállalat ezt ugyanis elfelejtette megtenni, illetve csak későn, körülbelül egy héttel a közleménye után próbálkozott meg ezzel, de addigra már elkésett. Elsőként (március 31-én) ugyanis egy Miamiban székhellyel rendelkező, multimédia szolgáltatásokat nyújtó vállalat adott be regisztrálási kérelmet; ezt követően (április 2-án) a santa barbarai Precision Research jelentette be igényét a domainre, majd a már fent említett brit cég április harmadikán, és csak a hónap hetedik napján jutott eszébe a Google-nek, hogy regisztráljon.

Így jelenleg egy meglehetősen kínos helyzet állt elő az amerikai vállalatnál; a cég vezetői ugyan már tárgyalnak az érintettekkel, de nem biztos, hogy mindegyikkel meg tudnak egyezni. Pár hónap múlva kiderül, milyen néven is illethetjük végül az Google e-mailes szolgáltatását.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés