Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hírkereső a Microsofttól (is)

Kütyük

Hírkereső a Microsofttól (is)

A minél frissebb információkra éhes, ám kevés idővel rendelkezők számára jelent jó hírt a Microsoft azon bejelentése, miszerint elkezdték saját online hírgyűjtő szolgáltatásuk tesztelését.

A Google már közel egy éve útnak indította az egyszerűen csak Google News elnevezésű szolgáltatását, melyben több ezer online forrás híreit gyűjtik össze. Sokmillió internetező mellett e sorok írója is megelégedéssel használja a kaliforniai vállalat által kínált lehetőséget, mellyel az angol hírforrások egybegyűjtött információi közül lehet szemezgetni. A piacban rejlő lehetőségeket a Microsoft is felfedezte – az az óriásvállalat, amely nemrég még fel akarta vásárolni a Google-t, majd amikor ez nem járt sikerrel, hadjáratba kezdett az internetes keresésről ismert céggel szemben.

Redmond e folyamat újabb fázisaként bejelentette, hogy mától elindítja saját hírgyűjtő szolgáltatásának tesztelését, mely a szintén saját MSNBC-t kiegészítve áll a felhasználók rendelkezésére. A híreket egy úgynevezett Newsbot állítja elő, ami több mint 4800 információs portálról gyűjti össze a címeket, rövid bevezetőket. Még a Google News Alert funkciójának (azaz egy-egy kívánt témakör összes új hírének e-mailben való rendszeres elküldését) alapelvét is lemásolták, a Microsoftnál ugyanis lehetőség van testre szabni a szolgáltatást.

Maga az ötlet egyébként nem új és nem is a Google nevéhez fűződik. Az olyan nagy portálok, mint a Yahoo, már az 1990-es évek közepén megjelentek hírgyűjtési funkcióval, ám a folyamat teljes mértékű automatizálása csak az új évezredben hozta meg a várt áttörést. Ami viszont egyik oldalról előrelépésnek látszik, az gondot okozhat az egyes hírportáloknak: sokan amiatt aggódnak, hogy egyre többen inkább a hírgyűjteményeket böngészik ahelyett, hogy az egyes oldalakra külön-külön ellátogatnának.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés