Connect with us

Hirdetés

technokrata

Láthatáron az első 6 megapixeles kamerás mobiltelefonok

Kütyük

Láthatáron az első 6 megapixeles kamerás mobiltelefonok

A CDMA szabvány tulajdonosaként jegyzett és számos egyéb mobiltelefonos technológia licenszjogait birtokló Qualcomm bejelentette legújabb, 7000-es sorozatba tartozó mobil képfeldolgozó mikrochipjeit.

Az úgynevezett ˝all-in-one˝ kialakítású 7000-es sorozatú processzoroknak köszönhetően hamarosan megjelenhetnek majd a piacon az első igazán nagy felbontású digitális fényképezőgépes mobilok, melyek akár 6 megapixeles felbontású fotók készítésére is alkalmasak lesznek.

Mint ismeretes, Európában a kereskedelmi forgalomban kapható kamerás készülékek túlnyomó többsége VGA, vagy annál is kisebb felbontású fényképezőgéppel ˝büszkélkedhet˝ és alig pár hónapja jelentek meg a piacon az első 1 megapixeles felbontású modellek. Japánban egy ideje már 2 megapixeles kamerás mobiltelefonokat is lehet vásárolni, sőt a Sharp a napokban bejelentette a világ első 2x-es optikai zoom szolgáltatással felvértezett 2 megapixeles kamerás készülékét.

Egyelőre kérdéses, hogy az első 6 megapixeles kamerás mobilok mikor jelennek majd meg a piacon, többek közt azért is, mert az általuk készített fényképek rendkívül nagy méretűek lesznek, vagyis meglehetősen sok és persze drága memóriát kell majd beléjük tenni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés