Connect with us

Hirdetés

technokrata

Yahoo e-mail – ˝virtuálisan˝ korlátlan tárkapacitás

Kütyük

Yahoo e-mail – ˝virtuálisan˝ korlátlan tárkapacitás

A Yahoo bejelentette, hogy fizetős felhasználóinak elérhetővé teszi az általa csak ˝virtuálisan˝ korlátlannak nevezett e-mailkapacitást, s a többieknek is lehetővé válik a 100 MB-os tárolóhely használata.

Másfél hónapja a Google robbantotta ki az ˝e-mailháborút˝. Gmail szolgáltatása 1 GB-os tárkapacitást kínál mindenkinek, aki regisztrál a cégnél (a lehetőség egyelőre tesztfázisban tartózkodik). A kaliforniai vállalat abból kíván profitot nyerni, hogy az adott üzenet tartalmához kapcsolódó reklámokat illeszt az elektronikus levelekbe.

Nem sokkal ezután a Yahoo néhány véletlenszerűen kiválasztott felhasználójának e-mailt küldött, melyben arról értesítette őket, hogy ingyenesen válthatnak a nagyobb tárterülettel rendelkező szolgáltatásra. A Yahoo ingyenes e-mailpostafiókja 6 MB-nyi kapacitással rendelkezik, a nagyobb változat igénybevételének díja 50 dollár (ezért cserébe 100 MB-nyi helyet kap a felhasználó). Ez utóbbi lehetővé teszi nagyobb méretű csatolmányok küldését is. A cég cáfolta azokat a feltételezéseket, melyek szerint ezt a Google lépése miatt cselekedték volna meg.

A múlt hét végén bejelentették, hogy tovább bővítik a tárhely felhasználásának lehetőségeit: ennek során a szolgáltatást ingyenesen igénybe vevők számára már 100 MB-os kapacitást kínálnak üzeneteik tárolására. Azok, akik eddig is előfizetői voltak a lehetőségnek, virtuálisan korlátlan tárhelyre tesznek szert a nyáron. Mindez a Yahoo Mail hamarosan bárki által megtapasztalható ráncfelvarrásának a része lesz, mely jobban előtérben helyezi a többi, Yahoo márkanév alatt futó szolgáltatásokat (például a digitális fényképek megosztására szolgáló Photos-t vagy a Messengert).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés