Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Vodafone a Nokiát választja az ausztrál és az új-zélandi 3G hálózat szállítójául

Kütyük

A Vodafone a Nokiát választja az ausztrál és az új-zélandi 3G hálózat szállítójául

A Vodafone a Nokiával kötött szerződést a Vodafone Australia és a Vodafone New Zealand WCDMA 3G hálózati infrastruktúrájának szállításáról.

A megállapodás értelmében a Nokia teljes 3G gerinc- és rádióhálózatot szállít, valamint kiegészítő szolgáltatásokat biztosít a hálózat üzemeltetéséhez. A szerződés szerint a Vodafone a Vodafone Australia létező GSM és GPRS gerinchálózati berendezéseinek kulcsfontosságú elemeit Nokia központokra cserélheti.

A megállapodásnak köszönhetően a Vodafone ügyfelei hamarosan nagysebességű 3G hálózaton élvezhetik majd a legfrissebb mobilszolgáltatásokat. A 3G hatékonyan biztosítja a jövőbeli gazdag multimédiás szolgáltatásokhoz szükséges sebességet és kapacitást, a mobiltartalmak fogyasztói így nagyszerű teljesítményt élvezhetnek majd.

A szállítások hamarosan elkezdődnek, a 3G szolgáltatás pedig előreláthatólag 2005 közepén indul el.

A megoldás mielőbbi indulása érdekében a Nokia a hálózati berendezések szállításán és kiépítésén túl hálózattervezést, optimalizálást, telepítést és egyéb szolgáltatásokat is biztosít.

A Nokia a szerződés értelmében ún. kiegészítő szolgáltatás keretében 3G hálózatkezelést és karbantartást is biztosít, amely többek között a hálózat felügyeletére, karbantartására és kezelésére terjed ki. A működési hatékonyság javítása érdekében a megállapodás a Nokia NetAct hálózat- és szolgáltatásirányító megoldás funkcióit is magába foglalja.

˝A Nokia 3G kínálatával a berendezések és a szolgáltatások terén egyaránt rendkívül elégedettek vagyunk˝ – mondta Jeni Mundy, a Vodafone New Zealand műszaki igazgatója. ˝A Nokia szilárdan elkötelezettnek bizonyult a versenyképes áron elérhető, jó minőségű rendszerek iránti igényeink mellett. Egyetértünk abban is, hogy a jövőre való felkészültség rendkívül fontos. Biztosak vagyunk benne, hogy a 3G további előnyökkel szolgál ügyfeleink számára˝.

˝Örömmel dolgozunk együtt a Vodafone-nal, hogy ezeken a fontos piacokon is bevezessük a 3G-t˝ – mondta Mika Vehvilainen, a Nokia Networks üzletágának alelnöke. ˝Az utóbbi évtizedben a WCDMA 3G jelenti a legfontosabb előrelépést az ausztrál és az új-zélandi mobilszolgáltatások fejlődésében. Örömünkre szolgál, hogy a Vodafone felismerte az irányított szolgáltatás-megoldásaink előnyeit˝

A Nokia volt a Vodafone New Zealand egyedüli GSM hálózat-szállítója, a Vodafone Australia viszont új ügyfél a Nokia számára.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés