Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internetre került egy fiatal öngyilkossága

Kütyük

Internetre került egy fiatal öngyilkossága

Szerelmi bánata miatt végzett magával egy new yorki fiatalember, s ezt egy térfigyelő kamera rögzítette – a felvétel pedig felkerült az Internetre…

Paris Lane, az öngyilkossága előtt 22 évet megélt fiatalember fejbe lőtte magát, mivel kedvese elhagyta, s ezt képtelen volt feldolgozni. A szomorú eset azért került fel többek között a Reuters weboldalára is, mert a történteket egy new yorki biztonsági kamera rögzítette. A rendőrség tulajdonában levő eszköz által elkészített felvétel aztán egy pornográf weboldalon keresztül jutott el a nyilvánossághoz.

Az áldozat anyja szerint kétszer halt meg gyermeke: egyszer, amikor önkezével véget vetett életének, másodszor pedig akkor, amikor mindez az Internetre is felkerült. A hölgy egyébként kihangsúlyozta, hogy magával a megfigyelő rendszerrel semmi gondja sincs, de az ezek által készített felvételeket tartalmazó kazetták kezelése már annál inkább aggályos (amint azt a március 16-án történt esemény nyilvánosságra kerülése is bizonyítja). Az anya – érthető módon – ragaszkodik hozzá, hogy teljesen eltűnjön az Internetről fia öngyilkosságának videója.

A 10 milliós metropolisz rendfenntartó intézménye kénytelen volt belső vizsgálatot indítani annak kiderítésére, hogy miként kerülhetett ki a Világhálóra az ominózus felvétel. Voltaképp maga a rendőrség, mint intézmény is hibás, mivel a kamerák kezelésére való felkészítés nem terjed ki a szalagokon tárolt anyagok bizalmas kezelésével kapcsolatos teendőkre.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés