Connect with us

Hirdetés

technokrata

E-mailháború a nagyok között?

Kütyük

E-mailháború a nagyok között?

A Google nemrég tett bejelentésével – miszerint 1 GB-nyi postafiók tárhelyet biztosít ingyenesen az internetezőknek – egy időben kísértetiesen hasonló lépést tett a Yahoo is.

Amint arról a múlt hét végén beszámoltunk, a Google Gmail szolgáltatásának tesztelésében körülbelül 1000 vendégfelhasználó próbálgathatja a rendelkezésére álló hatalmas tárhely előnyeit. Az internetes cég elmondása szerint a Gmail egy keresőalapú e-mailszolgáltatás: a Yahoo Mail és az MSN Hotmail kivitelezéséhez hasonlóan a Google megoldása is lehetővé teszi az elektronikus levelek közti keresést. A szolgáltatást profitorientált módon tervezik üzemeltetni: a kaliforniai vállalat tervei szerint reklámokat fognak az üzenetekbe illeszteni, ráadásul olyanokat, melyek az adott e-mail tartalmához kapcsolódnak.

Nem maradt adós a válasszal a Yahoo: a portáljáról elhíresült amerikai cég a múlt héten néhány véletlenszerűen kiválasztott felhasználójának e-mailt küldött, melyben arról értesítette őket, hogy ingyenesen válthatnak a nagyobb tárterülettel rendelkező szolgáltatásra. A Yahoo ingyenes e-mailpostafiókja 6 MB-nyi kapacitással rendelkezik, a nagyobb változat igénybevételének díja 50 dollár (ezért cserébe 100 MB-nyi helyet kap a felhasználó). Ez utóbbi lehetővé teszi nagyobb méretű csatolmányok küldését is.

A Yahoo szóvivője ugyanakkor visszautasította azokat a feltételezéseket, melyek szerint a cég azért kínálta fel ügyfeleinek a lehetőséget, hogy ellensúlyozza a Google bejelentését. Korábban még tavaly novemberben jelentkezett hasonló promócióval a Yahoo: az ősz utolsó hónapján a Premium szolgáltatást kínálta 30 napig ingyenesen néhány felhasználójának.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés