Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia 5140 mobiltelefon mobilitást visz a túrázók, sportolók és fitneszrajongók világába

Kütyük

A Nokia 5140 mobiltelefon mobilitást visz a túrázók, sportolók és fitneszrajongók világába

Az ISPO Winter 2004 nemzetközi sportfelszerelés- és divatvásáron a Nokia bemutatta az aktív életstílus kedvelőinek szánt legújabb mobilkészülékét, a Nokia 5140 telefont.

A digitális iránytűvel, beépített fényképezőgéppel, és fitneszedző alkalmazással felszerelt Nokia 5140 telefonnal a sportolók, a kalandsportok kedvelői, és a fitneszrajongók tarthatják a kapcsolatot. A Nokia 5140 telefon emellett számos sport- és fitneszfunkcióval és termékkel, például a szintén ma bemutatott Nokia Fitneszmonitorral járul hozzá az aktív életstílushoz. A Nokia első adó-vevővel kiegészített készüléke, a háromsávos Nokia 5140 telefon a tervek szerint 2004 második negyedévétől lesz kapható a legfontosabb piacokon.

Kalandsportok
Akár távoli tájakon bolyong, akár csak hétvégi túrára indul, a Nokia 5140 telefon biztosítja a helyes út megtalálásához szükséges eszközöket. A beépített digitális iránytű mellett a Nokia 5140 telefon a tájékozódáshoz beépített zseblámpát is kínál. A szintén ma bemutatott Nokia Xpress-on GPS borítás a telefon borítójába integráltan olyan GPS funkciókat biztosít, mint az útvonaltervező, a navigátor, az útvonalkövetés és a tájékozódási pontok elmentése. A külön megvásárolható Nokia Xpress-on GPS borítás térképalapú Útikönyv alkalmazást tartalmaz, amely navigálást, a látnivalók jelzését és letölthető térképeket kínál.

A túrázók a gyors hangkommunikáció érdekében biztosított adó-vevő funkciónak köszönhetően egyetlen gombnyomással felvehetik a kapcsolatot barátaikkal vagy a csapat tagjaival. Az adó-vevő készülékekhez hasonlító, ún. ˝push to talk˝ funkció a GSM hálózaton használható, és segítségével a Nokia 5140 telefon felhasználója egy kényelmesen, oldalt elhelyezkedő gomb megnyomásával gyorsan felveheti a kapcsolatot egy másik telefontulajdonossal vagy csoporttal.

A Nokia 5140 telefon beépített VGA fényképezőgépet is tartalmaz, amellyel megörökíthetjük és elküldhetjük a kirándulás során felfedezett látványos tájak képeit. A sorozatexponáló funkcióval egyetlen gombnyomás után kis időeltéréssel több kép készül.

A Nokia 5140 telefon Európa különböző tájain kalandokra vadászó felhasználói a Lonely Planet Guide-ból meríthetnek ötleteket.

Egészség és fitnesz
A Nokia 5140 telefon az igényes felhasználók elvárásait is kielégítő, tartós, pornak, ütődéseknek és fröccsenő víznek ellenálló borítást kapott, azonban a készülék aktív jellege nem pusztán a felszínen látható. A fitnesz szerelmesei az új Fitness Coach (fitneszedző) funkció segítségével alakíthatják ki és követhetik nyomon a testsúlykontrolt, az erőnlétet, az állóképesség kialakítását és a fittség elérését célzó programokat.

Az új Nokia Fitneszmonitor az egészséges élet és a fitnesz azon kedvelőinek érdeklődésére tarthat számot, akik pontosabb eredményeket szeretnének kapni edzésprogramjukról vagy akár mindennapos tevékenységükről. A különálló, derékpántra vagy szíjra rögzíthető Nokia Fitneszmonitor nyomon követi az edzés menetét, és méri a kalóriafogyasztást. A felhasználók előre meghatározott fitnesz-célkitűzéseinek elérésekor a Nokia Fitneszmonitor értesíti a sportolókat. Ha a Nokia Fitneszmonitort infravörös kapcsolaton át a Nokia 5140 telefonhoz (vagy más kompatibilis készülékhez) csatlakoztatjuk, az információk a telefon Fitness Coach (fitnesz edző) naplójába kerülnek, ahol elmenthetők és a továbbiakban kiegészíthetők.

A sport kedvelőinek érdeklődésére tarthat még számot az edzési rutinfeladatok lemérésére szolgáló szakaszidőmérő és stopper, illetve az FM rádió, amellyel repül az idő. A külön megvásárolható, az ütődésekkel és a fröccsenő vízzel szemben fokozottan ellenálló Aktív fülhallgatót menet közben is könnyen hordhatjuk. Az Aktív fülhallgató egyik gombja a hívások fogadására és befejezésére szolgál, a másik gombbal pedig a Nokia 5140 telefon adó-vevő funkcióját indíthatjuk el.

Szintén ma mutatták be a választható Nokia Aktív kihangosítót, amellyel kézhasználat nélkül telefonálhatunk, és amellyel fokozhatjuk a fröccsenő víz, a homok vagy a por elleni védelmet például kerékpározás közben. A beépített kihangosító és mikrofon a hívások fogadása mellett a kompatibilis Nokia telefonról történő zene-, vagy rádióhallgatást is lehetővé teszi.

A Nokia 5140 telefon emellett a Polar Electro két, nemrég bemutatott termékével: a Polar S25X-szel és a Polar S725-tel is kompatibilis.

A Nokia 5140 az egyedülálló életstílus-szolgáltatások mellett a legfrissebb mobilfunkciók egész tárházát felvonultatja. A multimédiás üzenetküldési szolgáltatással képeket, hangot és szöveget küldhetünk és fogadhatunk. A Nokia 5140 telefon a személyre szabhatóság érdekében a letölthető többszólamú csengőhangokat, egyéni háttérképeket és a Java alkalmazásokat is támogatja. A készülékhez négy divatos színkombinációban külön megvásárolható Xpress-on borítások kaphatók.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés