Connect with us

Hirdetés

technokrata

A japán 3G előfizetők már Hongkongba is videotelefonálhatnak

Kütyük

A japán 3G előfizetők már Hongkongba is videotelefonálhatnak

Japán vezető mobiltelefonos szolgáltatója, az NTT DoCoMo bejelentette, hogy előfizetői e héttől kezdve már a hongkongi ˝3˝ nevezetű szolgáltató harmadik generációs (WCDMA) előfizetőivel is folytathatnak videotelefonos beszélgetéseket.

A DoCoMo előfizetőinek a videohívás lebonyolításához nem kell mást tenniük, mint tárcsázni a 009130-010-852-es számot, majd pedig a hívni kívánt mobiltelefon számát. Az előfizetőknek ezenkívül mostantól már arra is lehetőségük nyílik, hogy adathívásokat kezdeményezzenek bármely hongkongi privát LAN-ba, még pedig 64 Kbit/s-os adatátviteli sebesség mellett.

Az NTT DoCoMo 3G előfizetői tavaly október óta hasonló videotelefonos és adathívási szolgáltatásokat vehetnek igénybe a Hutchison 3G angliai előfizetői irányában. A mobil operátor azt tervezi, hogy előfizetői a közeljövőben a világ bármely részén tartózkodó ismerőseiket felhívhatják majd harmadik generációs mobiltelefonjaikon – videotelefon segítségével.

Az NTT DoCoMo harmadik generációs mobil szolgáltatásai a korábban vártnál nagyobb népszerűségnek örvendenek a szigetországban. A vállalat a kétmilliomodik 3G előfizetőjét a közelmúltban két hónappal korábban regisztrálta, mint ahogy azt az előrejelzésekből sejteni lehetett.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés