Connect with us

Hirdetés

technokrata

A távol-kelet a következő generációs Interneten dolgozik

Kütyük

A távol-kelet a következő generációs Interneten dolgozik

Japán, Kína és Dél-Korea bejelentették, hogy az Internet Protocol 6-os verziójának, azaz az IPv6-nak a fejlesztéséhez való csatlakozását tervezik.

Egy japán üzleti napilapban volt olvasható a bejelentés, mely szerint a fent említett országok kifejezték igényüket az internetes technológiákban való vezető szerepre; ezt többek közt az IPv6 jövő év eleji adoptálásával igyekeznek elérni. Számos japán cég közölte, hogy részt venne a következő generációs Internet protokoll fejlesztésében: a Hitachi, a Fujitsu, az NEC, a Matsushita, a Nippon Telegraph, a Mitsubishi Kutatóintézet és a Japán Internet Kezdeményezés. Dél-Koreából a Samsung és a Korea Telecom jelentett be hasonlókat, és természetesen Kínából is több cég jelentkezett.

Az IPv6-ra egyébként leginkább a jelenleg használt (IPv4) szabvány korlátja miatt van szükség: a napjainkban alkalmazott standard lehetőségeinek szűkössége miatt ugyanis hamarosan elfogyhatnak a szabadon álló IP-címek. A japán újságban megjelent cikk írója szerint azonban ha bekövetkezik a váltás, akkor az még több ˝Internetre felkészített˝ eszköz megjelenését fogja eredményezni: például a Világhálót elérő személygépkocsik, otthoni eszközök (hűtő, mikrohullámú sütő stb.) és más termékek képében.

Az USA egy picit el van maradva a távol-kelethez képest. Ugyan tavaly októberben az IT-ben érdekelt cégek egy része (3Com, Cisco Systems, AT&T, Bellsouth) közölte, hogy felkarolja az IPv6-ot, az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának bejelentése szerint a teljes váltást csak 2008-ra tervezik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés