Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zsugorodó kéziszámítógép piac

Kütyük

Zsugorodó kéziszámítógép piac

A mobiltelefon piac által gyakorolt rendkívül erős nyomás következtében az idei esztendő harmadik negyedévében mintegy 0,2 százalékkal romlottak a kéziszámítógépes eladási mutatók – derül ki a Gartner piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből.

Az elmúlt negyedév egymás után immár a nyolcadik olyan negyedév volt, melyben éves szinten visszaesést regisztráltak a kéziszámítógépek világpiacán.

˝A kéziszámítógépek gyártásával foglalkozó cégek számára komoly gondot okoznak az általános gazdasági nehézségek, valamint az a tény, hogy az újgenerációs mobiltelefonok egyre nagyobb konkurenciát jelentenek a PDA-knak. Az új mobil készülékek tulajdonképpen már ugyanolyan naptár alkalmazást, levelező szoftvert, illetve egyéb hasznos programokat vonultatnak fel, mint a kéziszámítógépek˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Todd Kort, a Gartner Computing Platforms Worldwide vezető elemzője.

A harmadik negyedéves eladási adatok alapján elmondható, hogy 34,2 százalékos piaci részesedésével továbbra is a Palm vezeti a piacot, mely vállalat az említett időszakban több mint 861 ezer kéziszámítógépet hozott forgalomba. A második helyet 23,1 százalékos piacrészével és mintegy 581 ezer eladott kéziszámítógépével a Hewlett-Packard tudhatja magáénak, a dobogó harmadik helyén pedig a 10,1 százalékos részesedéssel rendelkező Sony található. Utóbbi gyártó a harmadik negyedévben 255 ezer PDA-t adott el.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés