Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az önkormányzatok körében is nő az Internet-használat

Kütyük

Az önkormányzatok körében is nő az Internet-használat

Míg majdnem két éve az önkormányzatok még csak alig 60 százaléka rendelkezett Internet-hozzáféréssel, addig mára már négyből három intézmény képes kihasználni a Világháló előnyeit.

A GKIenet felmérése szerint pozitív irányba való elmozdulás tapasztalható az önkormányzatok honlap-ellátottsága terültén is (igaz, kisebb mértékben): míg 2003 őszén csak a települések 23 százaléka rendelkezett honlappal, addig 2003. év elején már 30 százalékuk. Örvendetes, hogy az önkormányzatok egyharmada jelezte: a következő 12 hónapban építi ki saját internetes megjelenését. Ugyanakkor a mennyiségi növekedést egyelőre nem követte az önkormányzati honlapok minőségi fejlődése. Minden öt elkészült önkormányzati honlapból négy az alapvető információk bemutatására szorítkozik, ráadásul ezeket is csak ritkán frissíti (igaz, a felmérésben részt vevő intézmények majdnem egyötöde azt állította, hogy hetente változtatja a tartalmat, ha szükséges).

Érdekesség, hogy az önkormányzatok birtokában levő számítógépek egészét nézve jóval alacsonyabb az Internetre kapcsolt eszközök száma: az összesen 38 ezer PC alig 40 százaléka képes ablakot nyitni a világra. Pedig az önkormányzati ügyintézők 86 százaléka számítógéppel dolgozik – ám csupán 34 százalékának van lehetősége böngészni és levelezni a Világhálón. A hivatalok vezetőinek háromnegyede dolgozik számítógéppel, amelyek fele van ellátva Internet-kapcsolattal.

A GKIenet végezte felmérésből kiderül az is, hogy az utóbbi évek gyors fejlődése ellenére a hazai önkormányzatok még igen távol állnak az elektronikus önkormányzástól: ezer önkormányzat közül ugyanis csak egy képes erre.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés