Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új szabvány a vezetékmentes internetezésre

Kütyük

Új szabvány a vezetékmentes internetezésre

A Wi-Fi csoport elfogadta a legújabb, vezetékmentes internetezést szolgáló szabványt.

A 2,4 GHz-es frekvencián üzemelő 802.11g másodpercenként maximálisan 54 megabitnyi információ átvitelét teszi lehetővé, ez közel ötszöröse a korábbi szabványoknak. A széleskörű kereskedelmi használata előtti utolsó akadály a Wi-Fi Alliance jóváhagyása volt, amelyet a napokban sikerült megszerezni.

A szövetség vizsgálata ugyanis szükséges volt annak érdekében, hogy az ilyen technológiákkal felszerelt eszközök egymással való kompatibilitásáról tiszta képet lehessen alkotni. Némelyek azonban úgy vélik, hogy a Wi-Fi Alliance csak egy utólagos jóváhagyást adott a már terjedőben levő technológiának – a 802.11g ugyanis már megtalálható némely, boltban is kapható eszközben. Egyébként nemcsak a Wi-Fi Szövetség tette le a voksát a 802.11g mellett, korábban – június közepén – az Electrical and Electronics Engineers (IEEE) előtt szintén bizonyított a standard.

Mivel ugyanazt a 2,4 GHz-es frekvenciát használja, mint a 802.11b, ezért ezen eszközök is kompatibilisek egymással. Jelenleg a legtöbb vezetékmentes hálózati hozzáférést ezen régebbi standard biztosítja.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés