Connect with us

Hirdetés

technokrata

(Fél)meztelen gyerekek: az iskola mindent kamerára vett

Kütyük

(Fél)meztelen gyerekek: az iskola mindent kamerára vett

Az Egyesült Államokban egy iskola biztonsági kamerákat helyezett el a gyerekek öltözőjében, ám az eltárolt tartalmakhoz kívülről is hozzá lehetett férni.

A biztonságosságra való törekvés néha extrém helyzeteket idéz elő: az USA Tenessee államának egy általános iskoláját bepereltek túlságosan nagy kíváncsisága miatt. Az iskola vezetői ugyanis biztonsági kamerákat szereltettek fel a gyerekek öltözőiben – ám a nagyobb problémát az jelentette, hogy a tartalmakat egy Internetről is hozzáférhető számítógépen tárolták.

Egy diák azonban véletlenül észrevette az egyik kamerát, a dühös szülök pedig azonnal beperelték az iskolát, mondván a gyerekek jogait sérti a fokozott megfigyelés (arról nem érkezett jelentés, miért is volt szükség ekkora biztonságra). A Nashville iskola vezetői így most egy 4,2 millió dolláros kártérítési ügy elébe néznek.

Az AP hírügynökségnek elmondta a sértett gyerekek szüleinek jogi képviselője, hogy tudomásuk szerint a felvételeken 10-14 éves gyermekek is láthatók, különböző mértékben felöltözve. Mivel a képeket merevlemezén tároló számítógép az Internettel is összeköttetésben volt, ezért az iskola vezetőit nem sok reménnyel kecsegteti a várható peres eljárás. A képeket egyébként közel százan nézték meg külső számítógépről.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés