Connect with us

technokrata

Dell: új kéziszámítógépek és egy új okostelefon

Kütyük

Dell: új kéziszámítógépek és egy új okostelefon

A világ legnagyobb számítógépgyártó cégei között jegyzett Dell bejelentette, hogy a közeljövőben számos új, vezeték nélküli szolgáltatások teljes tárházát felvonultató kéziszámítógépet, valamint egy a Microsoft féle Smartphone platformra épülő okostelefont fog piacra dobni.

A Dell következő generációs Axim kéziszámítógépei mind Wi-Fi, mind CDMA, mind pedig GSM vezeték nélküli hálózatokban használhatóak lesznek, ezenkívül pedig még a Bluetooth technológiát is támogatni fogják.

Anthony Bonadero, a Dell vezeték nélküli eszközök fejlesztésével foglalkozó részlegének az igazgatója elmondta, hogy a vállalat említett újdonságai várhatóan 2004-ben jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban. Bonadero az új generációs Axim PDA-król elárulta, hogy kompatibilisek lesznek a 802.11g hálózati szabvánnyal, ami egyrészt a 802.11b-vel történő kompatibilitást, másrészt pedig 31 Mb/s-os adatátviteli sebességet fog eredményezni.

Bonadero ezenkívül utalt arra, hogy a Dell a közeljövőben egy vadonatúj, Microsoft Smartphone alapú okostelefont is be kíván mutatni. Az első Smartphone szoftverekkel nem voltunk megelégedve, mert sajnos még túl sok hiányossággal, illetve hibával rendelkeztek, azonban úgy véljük, hogy a Microsoft mostanság jó irányba fejleszti ezen mobil szoftverét – nyilatkozta Bonadero, aki egyébként egyelőre nem kívánta elárulni, hogy a Dell pontosan mikor, illetve milyen áron hozza majd forgalomba első okostelefonját.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin