Connect with us

Hirdetés

technokrata

Okostelefonokba és PDA-kba szánt új MediaQ chipek

Kütyük

Okostelefonokba és PDA-kba szánt új MediaQ chipek

A különböző hordozható digitális eszközökbe szánt chipek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó MediaQ a napokban rukkolt elő legfrissebb újdonságaival, az ARM technológiákon alapuló Katana mikroprocesszorokkal.

A gyártó munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a vadonatúj chipeket a MediaQ elsősorban a széles szolgáltatási körrel rendelkező, multimédiás kéziszámítógépekbe, okostelefonokba, illetve mobiltelefonokba szánja. A vadonatúj Katana chipek egyrészt minden korábbinál nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek, másrészt pedig teljesítmény felvételük teljesen minimális.

A MediaQ a Katana architektúrát úgy építette fel, hogy integrálta egymással a hardveres gyorsító motorokat, valamint a memóriachipeket, ugyanis ily módon jelentős mértékben növelhető a teljesítmény, viszont csökkenthető a fogyasztás és a gyártási költség. A Katana termékcsalád első körben három tagot számlál, később azonban várhatóan tovább fog bővülni a Katana processzorok köre.

Az MQ9000 típusjelzésű belépőszintű modell többek közt egy ARM922T processzormagot, egy CCIR656 kompatibilis kamera interfészt, integrált memóriát, valamint egy USB vezérlőt foglal magában, és 2D, valamint MPEG-4 hardveres gyorsítást valósít meg. A termékskálán eggyel feljebb lépve azt az MQ9100-as chipet találjuk, mely ugyanazt tudja, mint az MQ9000, ezenfelül pedig hardveres JPEG tömörítéssel is rendelkezik. A Katana chipek esetében jelenleg az MQ9150-es chip jelenti a csúcsot, mely egyszerre két LCD-t képes kezelni, és akár az 1 megapixel felbontású digitális fényképek kezelésével is könnyedén elboldogul.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés