Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre népszerűbb a WAP

Kütyük

Egyre népszerűbb a WAP

Az MDA (Mobile Data Association) bejelentette legfrissebb statisztikai adatait azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Királyság vezető mobiltelefonos szolgáltatói körében az elmúlt időkben hogyan alakult a WAP használat.

Az MDA, az O2, az Orange, a T-Mobile, valamint a Vodafone szolgáltatókat vizsgálva februárban mintegy 483 millió letöltött WAP oldalt regisztrált, ami a vizsgált időszakban átlagosan napi 17,25 millió WAP oldalt jelentett. Összehasonlításképp az idei év első hónapjában naponta átlagosan 17 millió, a tavalyi esztendő utolsó hónapjában pedig naponta átlagban 13,5 millió WAP oldalt tekintettek meg a szigetország mobiltelefonos előfizetői.

Az MDA szakértői elmondták, hogy az idei év első két hónapjában az előfizetők elsősorban azért néztek meg sokkal több oldalt, mint tavaly decemberben, mert a Valentin nap kapcsán lényegében felpezsdült a WAP-os élet, ezenkívül pedig a vizsgált időszakban széles tömegeket vonzottak a WAP segítségével igénybe vehető különböző szerencsejáték szolgáltatások. Elmondható, hogy a britek egyre nagyobb számban tesznek fogadásokat lóversenyekre, illetve futballmeccsekre a WAP segítségével.

A WAP egyre fokozódó népszerűségében ugyancsak fontos szerepet játszanak a szolgáltatás segítségével letölthető csengőhangok, képek, animációk, valamint játékok. Az Egyesült Királyságban jelenleg egyébként megközelítőleg 25 millió olyan mobiltelefon van használatban, mely rendelkezik valamilyen WAP böngésző szoftverrel. Az MDA szakértői szerint a WAP használata az elkövetkező hónapokban várhatóan tovább fog növekedni, ennek köszönhetően pedig az ország WAP piacán mintegy 8 milliárd fontos forgalmat fognak lebonyolítani 2003-ban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés